KIRIKKALE
21°
01:9

Yatsı'ya Kalan Süre

Sürücüler dikkat! Bunu yapmadan yola çıkmayın!

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 1 Aralık 2022 itibariyle zorunlu kış lastiği uygulamasına başlanılacak. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Olpak, sürücüleri uyararak, konu hakkında tedbirli olmalarını istedi.


LASTİK DEĞİŞİM ÜCRETLERİ 90 TL 
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Olpak, üyelerini ve şoförlere yönelik uyarılarda bulundu.  Aralık itibarıyla Türkiye genelinde kış lastiği takma zorunluluğu başlayacak. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçlar, bu tarihten itibaren kış lastiği takmak zorunda kalacak. Bu uygulama ise 1 Nisan tarihinde sona erecek. Uygulama öncesinde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası esnafları sevindiren bir anlaşma gerçekleştirdi.

UYGUN TAKSİT İMKANI SUNULACAK 
Olpak “Saygıdeğer esnaf kardeşlerim, Kış Lastik uygulaması 01 Aralık 2022 tarihinde başlayacaktır. Yenimahalle Millet Bulvarı üzerinde bulunan Kardeşler Oto Lastik sahibi Özkan kardeşimizle anlaşma sağladık. 4 lastik değişimi ve balans 90.00 TL, lastik tamiri 30.00 TL ayrıca sıfır lastik alımında elden uygun taksit yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

KİMSEYİ TEHLİKEDE BIRAKMAYIN 
Olpak, “Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl 1 Aralık’ta başlamaktadır. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanmaktadır. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem taşıyor. Bu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor. Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlıyor?

İlginizi Çekebilir

Sürücüler dikkat! Bunu yapmadan yola çıkmayın!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

11852

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171