KIRIKKALE
22°
01:46

Akşam'a Kalan Süre

Meslek liseliler ekmek üretiyor

Kırıkkale'de Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan "fırın atölyesi"nde uygulamalı eğitim alan öğrenciler, pansiyonlu okullar başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bazı kurumların ihtiyacını karşılayacak.


EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ 
Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ildeki 100 meslek lisesine "fırın atölyesi" kazandırılmasına yönelik protokol kapsamında, Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ekmek üretilecek.
Günlük 15 bin roll ekmek ve 10 bin normal ekmek üretim kapasiteli atölyenin açılışını Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu yaptı. Atölyeyi gezerek yetkililerden ekmeğin üretim aşamaları hakkında bilgi alan Tekbıyıkoğlu, okulda kapalı devre sistem kurulduğunu söyledi.

EKMEKLERİN TADI DA ÇOK GÜZEL
Tekbıyıkoğlu, atölyedeki ekipmanların meslek liselerinde yapılan malzemelerden oluştuğunu belirterek, şöyle konuştu: "Burada üretilen ekmekler, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı pansiyon, yurt ve öğrenci yemekhanelerine gönderilecek. 6 dakikada 300 ekmek üretilebilecek. Yani günde 15 bin rol ekmek ve 10 bin normal ekmek üretim kapasitesi olan bir atölye tesis edildi. Öğrencilerimiz hem burada üretim sürecini yakından görmüş olacak hem de kendi işimizi kendimiz yapmış olacağız. Bir yandan da döner sermaye işletmesi burada para kazanmış olacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Ekmeklerin tadı da çok güzel."

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

46 bin 743 öğrenci karne aldı

İlginizi Çekebilir

Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Kırıkkale'yi ziyaret etti

İlginizi Çekebilir

Tekbıyıkoğlu: “Türkiye yüzyılı misyonuyla mücadelemiz sürecek”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68261

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171