KIRIKKALE
24°
06:11

Öğleye kalan Süre

Minikler için masal saati

Kırıkkale'de çocukların yaz tatilini daha verimli hale getirmek amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce "Masal Saati" uygulaması hayata geçirildi.


ANADOLU MASALLARI ANLATILIYOR
Kırıkkale'de çocukların yaz tatilini daha verimli hale getirmek amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce "Masal Saati" uygulaması hayata geçirildi. Uygulama ile 3-11 yaş aralığından tüm çocuklar, kültürel değerleri Anadolu'ya özgü masalları dinleyerek öğreniyorlar. Halk Eğitimi Merkezi Bebek ve Çocuk Kütüphanesi bünyesinde hayata geçirilen "Masal Saati" projesi kapsamında yaz tatili boyunca 3-11 yaş grubundaki çocuklara Anadolu masalları anlatılıyor.

EĞLENCELİ BİR GÜN GEÇİRİYORLAR
Merkeze gelen çocuklar yaş gruplarına göre masal dinleme sınıflarına alınıyor. Sınıf öğretmeni ve masal eğitmeni olan Aslı Kandemir tarafından anlatılan birbirinden ilginç Anadolu masallarını ilgi ile dinleyen çocuklar, hem kültürlerini öğreniyor, hem de eğlenceli bir gün geçiriyorlar. Anlatılan masallar sayesinde kültürel değerleri öğrenen çocuklarda ayrıca dinlediğini anlama, bilişsel gelişim, hayal güçlerini artırma gibi daha birçok kazanımlar da elde edilmiş oluyor. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, yaptığı açıklamada, masal saati uygulamasına öğrenci ve veliler tarafından yoğun ilgi duyulduğunu hatırlatarak, "Şehrimizde yaz tatili boyunca halk eğitimi merkezimize bağlı eğitim sınıflarımızda çocuk gelişimci arkadaşlarımız tarafından çocuklarımıza Anadolu masalları anlatılıyor. Bu konuda yoğun talepler alıyoruz. Çocuklarımız burada birbirinden ilginç masalları dinliyorlar. " dedi.

NEŞE VE SEVİNÇ DOLU BİR ORTAMA DÖNÜŞÜYOR
Uygulama ile Anadolu kültürünün de yaşatıldığını belirten Telefoncu, şöyle konuştu: "Çocuklar anlatılan masalları dinlerken Anadolu kültürünü öğrenme, dinleme ve dinlediklerini anlama becerisi, bilişsel gelişim, hayal güçlerini artırma, dikkat yeteneklerini geliştirme gibi daha birçok kazanımları elde ediyorlar. Bu yaş grubundaki çocuklarımızın hayal güçlerini artırmaya çok büyük ihtiyaçları var. Burası her gün cıvıl cıvıl çocuk sesleri ile neşe ve sevinç dolu bir ortama dönüşüyor. Eğitmenlerimiz bu etkinliğe büyük katkı sağlıyorlar." Telefoncu, belirlenen yaş grubundaki tüm çocukların merkeze gelerek bu uygulamadan yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.

GÜZEL MASALLAR ANLATILIYOR
Öğrenci velilerinden Funda Güngör ise çocuklarının keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek, "Yaz tatilinde çocuklar evde sıkılıyorlar. Aslında çok da gidecek alternatif yerler yok. Burayı da internetteki duyurulardan gördük. Buraya geldiğimizde yakın ilgi ve alaka ile karşılaştık. Birbirinden ilginç ve bir o kadar da güzel masallar anlatılıyor. Eminim çocuğum bundan böyle her gün gelmek isteyecektir. Buradan millî eğitime, halk eğitime ve bu projenin yapılmasını sağlayan herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Haber: Ahmet Gökdemir

 

İlginizi Çekebilir

Engelli genç, el emeği göz nuru ürünleriyle herkese örnek oluyor

İlginizi Çekebilir

Afrikalı gönül elçilerinden Yahşihan’a ziyaret 

İlginizi Çekebilir

69 yaşında okuma yazma öğrendi, 72'sinde şiir kitabı çıkardı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

78702

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171