KIRIKKALE
25°
05:5

İmsak'a Kalan Süre

Sağlık Bakanı Koca' dan Eris varyantı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin koca, Eris varyantının  bazı ülkelerden  tespit edilmesi sonucunda Türkiye de yeni varyantın görülmediğini belirtti


ÜLKEMIZDE YENI VARYANTI GÖRÜLMEDİ 
Ülkemizde yeni varyantın görülmediği  söyleyen Koca, "Hala Kovid görülüyor mu, evet. Bu dönemde giderek mutasyonlarda etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz. Vatandaşımız endişelenmesin. Hastane yatışı artıran herhangi bir durum söz konusu değil." dedi.

KALABALIK ORTAMLARA DİKKAT 
Kapanma döneminin söz konusu olmayacağını da belirten Bakan, "Griple ilgili süreç nasılsa aynı olmalı. Yaşlılarımız kalabalık ortamlardan, grip vatandaşlardan uzak kalmalı." ifadelerini kullandı

KIZAMIK VAKALARI  SON DÖNEMDE AZALDI
Son dönemde artış gösteren kızamık vakalarına da değinen Koca, "Kızamıkla ilgili göçle vakaların arttığını biliyoruz. Korunmanın en etkili yolu aşı. Aşı ile ilgili bilim kurulunun güncellediği şekilde çocuklarımıza aşıların ihmal edilmemesi önemli. Bizde kızamık vakaları 2-3 ay öncesine göre giderek azaldı. Ağırlıklı görülen il yüzde 80 ile İstanbul, sonra Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır. Aşılamayı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Endişe edilecek bir durum yok. Sayılar giderek azalıyor." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Koronavirüsün Eris varyantı ü 9 kişide görüldü

İlginizi Çekebilir

Karantina süresi 7 güne düşürüldü

Haber Yorumları

Yorum Yaz

58609

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171