KIRIKKALE
27°
06:32

Öğleye kalan Süre

Şeker Dede şiirleriyle yaşıyor

Hayatını eğitime adayan ve yıllardır kaleme aldığı şiirleriyle herkesin gönlünde taht kuran Şeker Dede lakaplı Abdul Fettah Piliç’in Şehit Yurdu Kırıkkale’ isimli ikinci kitabı şiir severlerle buluştu. Geçtiğimiz Şubat ayında 93 yaşında hayatını kaybeden


MERHUM ABDUL FETTAH PİLİÇ’TEN KIRIKKALE’YE İKİ ARMAĞAN: “DERT ORTAĞIM KIRIKKALE” “ŞEHİT YURDU KIRIKKALE”

HERKESİN GÖNLÜNE TAHT KURMUŞTU 
Ömrünün 17 yılını eğitim camiasına hizmet etmekle harcayan ve 93 yaşında hayata gözlerini yuman Nam-ı Diğer Şeker Dede Abdül Fettah Piliç, geride Kırıkkale’ye çok önemli iki eser bıraktı. Geçtiğimiz yıl ‘Dert Ortağım Kırıkkale’ isminde ilk kitabını yayınlayan Şeker Dede, ikinci kitabı olan ‘Şehit Yurdu Kırıkkale’ kitabını da vefatından iki ay sonra çocukları vasıtasıyla şiir severleriyle buluşturdu. Yazdığı şiirleriyle gencinden yaşlısına, siyasilerinden bürokrasisine herkesin gönlüne taht kuran Şeker Dede, kendi gibi iki güzel eseri ardında bıraktı.


GELECEK NESİLLERE EN GÜZEL HATIRA 
Erzurum’a bağlı Hasankale ilçesi Ağaç Minare Mahallesi’nde 1929 yılında dünyaya gelen Abdül Fettah Piliç, hafızalarda yazdığı şiirleriyle hatırlanacak. Çevresi tarafından sevilen, renkli kişiliğiyle tanınan ve Şeker Dede olarak tanınan Piliç, ‘Dert Ortağım Kırıkkale’ ve ‘Şehit Yurdu Kırıkkale’ kitabında herkes tarafından beğenilen şiirlerine yer verdi. Kendisinden sonraki nesle hatıra olarak bırakacak olan şiir kitabı, geçmişten günümüze ışık tutuyor.


ABDÜL FETTAH PİLİÇ KİMDİR 
Erzurum iline bağlı Hasankale ilçesinin Ağaç Minare Mahallesi’nde 1929 yılında dünyaya geldi. Anne adı Fadime, baba adı İbrahim. Üç erkek, bir kız kardeş olarak dünyayı tanıdı. 17 yıl boyunca eğitim hayatında görev yaptı. 1966 yılında Kırıkkale’ye yerleşti ve eğitimcilik görevinden ayrıldı. Şeker Dede, 3 Şubat 2022 tarihinde 93 yaşında hayatını kaybetti.


Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Serdar Tuncer, Kırıkkale’ye geliyor

İlginizi Çekebilir

Şeker Dede hayatını kaybetti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

25391

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171