°

Siber suçlarla mücadelede kararlı çalışma


170 KİŞİYE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Emniyet ekipleri, siber ortamda suça karışan kişi ve olaylara yönelik etkin denetimlerini sürdürdü. Yapılan çalışmalar sonucunda, suça yönelik paylaşımlarda bulunduğu belirlenen 36 kullanıcı tespit edildi. 21 dijital materyal incelenirken, 13 ayrı nitelikli dolandırıcılık olayıyla ilgili yasal işlem başlatıldı. Ayrıca, vatandaşların siber güvenlik bilincini artırmak amacıyla düzenlenen SİBERAY faaliyetleri kapsamında 170 kişiye bilgilendirme yapıldı.

ADLİ MERCİLERE SEVK EDİLDİ

Ekipler, yürütülen operasyonlarda 8 şüpheli hakkında işlem başlattı. “Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçundan aranan E.Y. ve B.C.S. isimli şahıslar da yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, sanal devriyeler aracılığıyla suç ve suçlularla mücadelenin aralıksız devam edeceğini belirterek, vatandaşların da dijital ortamda dikkatli ve bilinçli davranmaları çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

Erkeç: "Zafer Partisi'nin tek ittifakı yüce Türk milletidir!"

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’da emniyetin şok uygulama!

İlginizi Çekebilir

Kaymakam Kayatürk, ziyaretlerini sürdürüyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

98120

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171