KIRIKKALE
21°
02:12

İkindi'ye Kalan Süre

230 bin ton buğday hasadı bekleniyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2022 yılı alım politikaları kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Müdür Tuncay Akgöl, bu yıl 230 bin ton buğday hasadı yapılması beklenildiğini söyledi.


6 BİN TONLUK ÇELTİK ÜRETİMİ 
TMO Başmüdürü Tuncay Akgöl, “Kırıkkale’de bu yıl 210-230 bin ton arasında buğday, 100-110 bin ton arasında arpa, 20-25 bin ton civarında da nohut üretiminin gerçekleşeceğini öngörmekteyiz. Geçmiş 20 yıl üretim miktarlarına baktığımızda bu topraklarda buğdayda 310 bin, arpada 131 bin ton, nohutta 47 bin ton, Mısır’da 27 bin ton ve Çeltik’te 6 bin tonluk üretim rakamlarını görmekteyiz. TÜİK verilerine göre buğdayda geçen yıla göre %10,4 artışla 19,5 milyon ton, arpada ise geçen yıla göre %48 artışla 8,5 milyon ton olacağı tahmin edilmekte. 


ÜRETİM MİKTARLARINI ARTIRMAK
Akgöl, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Kurum olarak bizim öncelikli hedefimiz uygulayacağımız alım fiyat ve politikaları ile üreticilerimizin emeğinin karşılığını almalarını sağlayarak Ülkemizde ve Kırıkkale ilinde üretimi yapılan ve iştigal alanımıza giren ürünlerin üretim miktarlarını artırmaktır. İnşallah önümüzdeki yıllarda Devletimizin de desteği ile uygulanacak politikalar ile birlikte iştigal alanımıza giren ürünlerde özellikle bu topraklara adaptasyon sağlamış, yetiştirilmesinde dolayısı ile üretilmesinde bir sıkıntı yaşanmayan buğday, arpa, nohut, mısır ve çeltikte üretim yönüyle Cumhuriyet tarihinin üretim rekorlarını kırarız.” 


LİSANSLI DEPOCULUK ŞİRKETİ 
“Kırıkkale Başmüdürlüğünde (Yahşihan), Balışeyh, Çerikli ve Keskin Ajans Amirliklerimizde, Delice, Sulakyurt, Çelebi ve Kalecik Geçici Alım Merkezleri ile birlikte, Keskin TMO - TOBB, Çerikli GK Lİdaş ve Karakeçili ilçemizde faaliyet gösteren TEKA Lisanslı depoculuk şirketi ile birlikte toplam 11 noktada hububat alımı yapmak üzere planlamalarımızı ve hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla hububat alımlarında (buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf) uyguladığı randevulu alım sistemine bu yılda devam edecektir. 2022 yılı hububat alımlarında;  buğday,  arpa,  çavdar,  yulaf ve ÇKS kaydı bulunan üreticilerimizden bu ürünlerde kota sınırlaması olmadan alım yapılacaktır.”


TMO’YA SATMALARI MENFAATLERİNE OLACAK
“Ayrıca üreticilerimiz her yıl Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen fark ödemesi, mazot, gübre ve sertifikalı tohumluk desteklerinden de faydalanacaktır. Dolayısıyla üreticilerimizin ürünlerini TMO’ya satmaları menfaatlerine olacaktır. Açıklanan alım fiyatları 2. Grup ürünlerin alım fiyatları olup ürünün 1. gruba girmesi durumunda; Makarnalık Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir. Bu şekilde 1. Grup Makarnalık Buğday fiyatı ton başına 6.600 TL olacaktır. Sert Ekmeklik Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir. Bu şekilde 1. Grup Sert Ekmeklik Buğday fiyatı ton başına 6.150 TL olacaktır. Arpa fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat uygulanacaktır. Bu şekilde 1. Grup Arpa fiyatı ton başına 5.600 TL olacaktır.”


Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

230 bin ton buğday hasadı bekleniyor

İlginizi Çekebilir

Yavuz Kuzucu: “Çiftçinin çığlığını kimse duymuyor”

İlginizi Çekebilir

Çiftçiler için alım prim desteği müjdesi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

79416

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171