KIRIKKALE
17°
00:16

Yatsı'ya Kalan Süre

Adliye personeline anne sütü semineri 

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından adliye personeline yönelik 'Anne sütü' semineri verildi. 


SEMİNER DÜZENLENDİ
Her yıl anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitimler veriliyor. Bu kapsamda Adliye Sarayı ilgili idarecilerinin talepleri doğrultusunda, adliye personeline yönelik ‘Anne Sütünün Teşviki ve Emzirme’ konulu seminer düzenlendi. Müdürlüğün Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı personeli tarafından verilen seminerinde katılımcılara; anne sütünün faydaları, emzirme pozisyonları, anne sütünün sağma teknikleri ve süt saklama koşulları konularında bilgiler verildi.

EMZİRME İÇİN PROFOSYENEL EĞİTİM VERİLİYOR
Konu hakkında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “1991 yılında WHO ve UNICEF tarafından Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu çalışmaları başlatılmıştır. Bakanlığın yürütmekte olduğu program kapsamında anne sütüne bebeğin her ihtiyacı olduğu anda ulaşabilmesi için bebek dostu kurulumların yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu kapsamda her kadına şartları ne olursa olsun, emzirme için gerekli profesyonel ve toplumsal desteğin sağlanması,  annelerin emzirme ile ilgili tecrübe kazanabilmesini sağlayacak tüm bilgi, eğitim ve öz güvenin verilmesi programın esas hedefini oluşturmaktadır.”

Haber: Meryem Tekin

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü’ne ziyaret

İlginizi Çekebilir

‘Güç sende, biz de yanındayız’

İlginizi Çekebilir

Adliye personeline anne sütü semineri 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

27512

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171