KIRIKKALE
25°
01:28

Öğleye kalan Süre

Ağırtaş: “İlkyardım herkes için önemlidir”

İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, ‘10 Eylül Dünya İlk Yardım Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “Bireysel ve toplumsal zararları en aza indirmek dışında sosyal bir varlık olmanın gereği olarak, ilk yardım eğitimi almak ve uygulamak özel bir


BELİRLEYİCİ ROL OYNAYACAKTIR
Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hayatın her döneminde,  her ortamda kaza ve hastalanma riski bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda, müdahalede bulunan kişilerin ilk yardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynayacaktır. Ülkemizde ev veya iş ortamında meydana gelen kazalarda, trafik kazalarında veya doğal afetler nedeni ile çok sayıda vatandaşımız yaşamını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için olaydan etkilenen ya da ortamda bulunan kişilerin yapacakları ilkyardım uygulamaları önem taşımaktadır.”

ÖZEL BİR ANLAM VE ÖNEM TAŞIMAKTA
“Bu gibi durumlarda çevredeki kişilerin nasıl davranacağını bilmesi ve ilk önlemleri alması yaralının ya da hastanın yaşamını kurtarabilmektedir. Bu nedenle her yetişkin bireyin ilk yardım eğitimi alması, hangi durumda nasıl bir yöntem uygulayacağını bilmesi önemlidir. Bireysel ve toplumsal zararları en aza indirmek dışında sosyal bir varlık olmanın gereği olarak, ilk yardım eğitimi almak ve uygulamak özel bir anlam ve önem taşımaktadır.” 
786 kişiye sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi verildi  “2021-2022 yılları içerisinde Müdürlüğümüze bağlı Sağlık Hizmetleri Başkanlığı 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği personelimiz tarafından, toplumun ilk yardım bilgi ve becerisini geliştirmek ayrıca farkındalık oluşturmak amacıyla 204 kişiye İlkyardım Bilgilendirme Eğitimi, 786 kişiye sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi ve 334 kişiye ise Temel İlk Yardım Güncelleme Eğitimi verilmiştir. İlk yardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka eğitim almış ehil kişiler olmaları ve öncelikli amaçlarının kişiye zarar vermemek olduğunu bilinciyle, hayati tehlike mahal vermeyecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir. Unutulmalıdır ki; yaralı kişinin tek bir canı vardır ve o can belki de ilk yardım eğitimi alan kişiye emanet olabilmektedir.”

Haber: Burak Çalışkan 


 

İlginizi Çekebilir

Kanserde erken teşhis önem taşıyor

İlginizi Çekebilir

Hastaların tedavi süreci masaya yatırıldı

İlginizi Çekebilir

UMKE ekipleri 114 kişiye ulaştı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

61254

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171