KIRIKKALE
25°

Aman dikkat! Soğuk havalarda arabaya gizleniyorlar!

Havaların giderek soğumasıyla birlikte sokakta kalan canlılar arabaların motor bölümüne gizlenebiliyor. Bu durum karşısında uzmanlar, sürücülere uyarılarda bulundu.


ÖLÜMÜNE NEDEN OLABİLİYOR
Kış aylarında hava sıcaklıklarının iyice düşmesiyle sokakta yaşayan hayvanlar için hayat şartları da zorlaştı. Özellikle yavru kediler, sıcak olduğu için arabaların kaputlarına girerek ısınmaya çalışıyor. Ancak kedinin orada olduğunu anlamayan sürücüler, arabayı çalıştırdığında kedinin ölümüne neden olabiliyor.

ARABAYA BİNMEDEN KAPUTA VUR
Uzmanlar, “Özellikle yavru kediler motor sıcak olduğu için arabaların kaputlarına girebiliyor. Araba çalışınca da maalesef ölüyorlar. Bu nedenle motoru çalıştırmadan önce ‘kaputa vur’ diyoruz. Onlara bol bol mama vermemiz gerekiyor. Üşümemeleri için karınlarını doyurmamız gerekiyor. Bir kap mama, birazcık da sevgi vermeliyiz” şeklinde konuştular.

Haber:Süleyman Ok 

İlginizi Çekebilir

Kışın Kırıkkale'de böyle çıkmayın!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

64748

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171