KIRIKKALE
24°
03:45

İkindi'ye Kalan Süre

Askeri kışlalarda Kırıkkale yemeği çıkacak 

Kırıkkale’nin yöresel lezzetlerine dikkat çekmek amacıyla Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı’na bağlı askeri kışlalarda yöresel Kırıkkale yemeği çıkacak. Aynı zamanda meslek ihtisası olmayan er askerlere aşçılık ve pastacılık alanında eğitimler verilecek. 


MEHMETÇİKLER MESLEK ÖĞRENECEK 
Kırıkkale Pastacılar, Aşçılar ve Kebapçılar Dernek Başkanı Özgür Dönmez, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş’u ziyaret etti. Ziyarette dernek olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Dönmez, Mehmetçiklere yönelik yapmak istedikleri çalışmalardan bahsetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Durmuş, bu konuda ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını dile getirdi.


PASTACILIK KURSU AÇILACAK 
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Dönmez, “Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığına bağlı mutfaklarda Kırıkkale’nin yöresel yemeklerinin yapılması, meslek sahibi olmayan askerler için açılacak pastacılık kursu ve Mühimmat Komutanlığı bünyesinde açılacak butik pastacılık kursu hakkında istişarelerde bulunduk. Komutanımız bu konuda sıcaklık gösterdi ve Kırıkkale gastronomisine verdiği destek bizim için çok değerli oldu.” 

ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE BAŞLAYACAK 
Komutanlığımıza bağlı askeri kışlalarımızda Kırıkkale yemekleri çıkacak ve meslek sahibi olmayan askerlerimize aşçılık alanında eğitimler vererek meslek sahibi yapacağız. Mehmetçiklerimiz, teskerelerini aldıktan sonra memleketlerine bir sanat bileziği takmış olarak dönecekler. İnşallah en kısa zamanda beraber güzel işler yapacağız. Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı personellerine ve butik pastacımız Gülçin Çalı Gündoğdu’ya teşekkür ederim” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Tartıştığı arkadaşının evini kurşunladı!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de evde çıkan yangın hasara neden oldu

İlginizi Çekebilir

Vali Tekbıyıkoğlu, görevi başındaki personelin yeni yılını kutladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

45370

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171