KIRIKKALE
25°
03:21

İkindi'ye Kalan Süre

Atatürk Anıtına Cumhuriyet çelenkleri sunuldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Kırıkkale protokolü, günün anısına Atatürk Anıtına çelenk sundu.


TÖREN GERÇEKLEŞTİRİLDİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100 üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 100 yıl önce 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Törene Vali Mehmet Makas, Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve diğer il protokol üyeleri, askeri, adli ve idari erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İLELEBET PAYİDAR KALACAK
Vali Mehmet Makas, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde aziz milletimizin, vatan ve bağımsızlık uğruna verdiği eşsiz mücadelenin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefiyle yola çıkan Cumhuriyetimiz, kurulduğu günden bu yana her alanda büyük başarılara imza atmıştır.”

TÜRKİYE YÜZYILI İLE TAÇLANACAK
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'nde yaptığı konuşmasındaki, “Bir asır önce, millî mücadelesini Cumhuriyet'in kuruluşuyla tamamlayan milletimiz, Cumhuriyet'in ikinci asrını da Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracaktır” ifadesi doğrultusunda, Türkiye'nin küresel bir güç olarak yükselmesi ve dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olması hedeflenmektedir” dedi.

Haber:Didem Ceylan Gökberk 

İlginizi Çekebilir

Hayırsever vatandaş Kırıkkale’de ortaya çıktı: Veresiye defterini satın aldı

İlginizi Çekebilir

Transitin altında kaldı! Metrelerce sürüklendi 

İlginizi Çekebilir

Vali Tekbıyıkoğlu, görevi başındaki personelin yeni yılını kutladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

83334

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171