KIRIKKALE
25°
07:25

Öğleye kalan Süre

Başkan Saygılı, boğulma vakalarına karşı uyardı

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, boğulma tehlikelerine karşı vatandaşları uyardı. Saygılı, “İlimizde bulunan baraj, ırmak ve göletler serinlemek için uygun yerler değildir” dedi.


TEHLİKELİ SONUÇLAR DOĞURABİLİR 
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, itfaiye su altı kurtarma ekiplerini ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Kızılırmak’ta boğularak hayatlarını kaybeden gençlerin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Saygılı, okulların tatile girmesiyle çocukların baraj, göl ve gölet gibi sulak alanlara yönelmeye başladığına işret ederek, bunun çok tehlikeli sonuçlar doğurabildiğini ifade etti.

YAZ AYLARINDA DAHA ÇOK OLUYOR 
Saygılı, boğulma olaylarının yaz aylarında arttığına dikkat çekerek "Havaların ısınması aynı zamanda okullarında tatile girmesi nedeniyle öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız boğulmalara karşı dikkatli olmalıdır. İlimizde bulunan baraj, ırmak ve göletler serinlemek için uygun yerler değildir. Boğulmalar yaz aylarında karşılaştığımız acı olayların başında gelmektedir.”

SUYA GİRMEK ÇOK TEHLİKELİ
“Yaz aylarında serinlemek için göl, gölet ve ırmaklara öğrenci ve vatandaşlarımız girmemeli. İlimizde bu tip yerlerde suya girmek çok tehlikeli. En ufak bir hatada insanların boğulmak suretiyle bunu canları ile ödediğini unutmamamız gerekir." Bu tür üzücü olaylara daha seri müdahale edebilmek için Su Altı Kurtarma ekiplerimiz hazırlıklı şekilde 24 saat esası ile çalışmalarına devam etmekteler” dedi.

Haber: Burak Çalışkan +

İlginizi Çekebilir

Başkan Saygılı, yeni mezarlık alanında çalışmaları inceledi

İlginizi Çekebilir

Saygılı, Gazeteciler Gününü kutladı

İlginizi Çekebilir

Saygılı’yı duygulandıran hemşehri beratı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

93624

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171