KIRIKKALE
25°
06:10

Öğleye kalan Süre

Bıçaklar, kurbanlar için bileniyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Kurban Bayramı nedeniyle herkesi manevi bir heyecan sardı. Cadde ve sokakta adeta bayram havası yaşanırken bir yandan ise bıçakçı esnafı, bıçakları kurbanlıklar için biliyor.


BİLEME MAKİNESİYLE KESKİNLEŞTİRİLİYOR 
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hareketlenen bıçak esnafı, talebi karşılamak için fazla mesai yapıyor. Kırıkkale’de faaliyet gösteren bıçak ustaları, Kurban Bayramı'na sayılı saatler kala yoğunluğunu sürdürüyor.  Kurban Bayramı için üretilen yeni bıçakların tezgahlardaki yerini aldığı dükkanlarda, vatandaşların getirdikleri bıçaklar da bileme makinesiyle keskinleştiriliyor.

BİLEME FİYATLARI 15-20 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR 
Yıllardır bıçakçılık mesleğiyle uğraştığını ifade eden Tahsin Deveci, bayram nedeniyle yoğunluğun arttığını dile getirdi. Normal günde günlük ortalama 30-40 civarı müşterilerinin olduğunu söyleyen Deveci, bayram nedeniyle bu sayının günlük 500 kişiye kadar çıktığını dile getirdi. Bıçak ustası Deveci, “Deriyi sağlam çıkarmak için bıçağın çok iyi olması şart'' dedi.
Bıçak bileme fiyatlarının 15-20 TL arasında değiştiğini vurgulayan Deveci, “Son 3-4 gündür ciddi şekilde yoğunluk yaşanmaya başladı. Şu anda bıçak satışından çok bıçaklarını bilemeye getirenler var. Talepleri yetiştirmek için yoğun çalışıyoruz. Hayvan keserken kasabın zorluk ve hayvanın da acı çekmemesi için bıçağın keskin olması çok önemli." dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

2024 Kurban Bayramı ne zaman?

İlginizi Çekebilir

Şehitlikte duygusal bayramlaşma

İlginizi Çekebilir

Vatandaşın tercihi küçükbaş

Haber Yorumları

Yorum Yaz

14002

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171