KIRIKKALE
25°
01:52

İmsak'a Kalan Süre

Bilim Tutkunlarıyla ‘Bilimsel Geceleme’

Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi, Bilime Meraklı gençlerle “Bilimsel Geceleme Etkinliği” gerçekleştirdi.


GECE BOYUNCA FAALİYETTE BULUNDULAR
İç Anadolu’nun en kapsamlı Bilim Merkezi, bilimin uygulama alanları ve eğlenceli yönü ile Kırıkkalelilerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Bilim Merkezi önceki gün gerçekleştirdiği “Bilimsel Geceleme Etkinliğin”de bilime meraklı gençleri bir araya getirdi. Bilim Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da katıldı. Etkinlikte gece boyunca öğrenciler birbirinden farklı birçok faaliyet gerçekleştirdiler.

BİLİMİN UYGULANABİLİR EĞLENCELİ YÖNÜ
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın bilimin uygulanabilir ve eğlenceli yönleriyle Kırıkkaleli çocukları buluşturmak, şehrin bu yönü ile de tanınmasını sağlamak için büyük önem verdiği vizyon projeleri arasında olan Bilim Merkezi aktiviteleri ile şehirde dikkat çekemeye devam ediyor. Kırıkkale pansiyonlarda kalan öğrencileri “Bilimsel Geceleme Etkinliği”nde ağırlayan Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi, hava kararana kadar uygulamalı atölyelerinde uygulamalı bilimsel faaliyetler gerçekleştirdiler.

EN KAPSAMLI TELESKOP İLE GÖKYÜZÜNÜ İZLEDİLER
İç Anadolu’nun en kapsamlı teleskopuna sahip olan Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezinde etkinliğe katılan öğrenciler hava karardıktan sonra da teleskop ile gökyüzünü, gezegenleri ve ayı gözlemleme imkanına sahip oldular. Bilim Merkezi uygulama öğretmenleri “Katılımcı öğrencilerimiz bu etkinlik ile gökyüzü filimi izliyor, sanal gerçek uygulamalı atölyelerde faaliyetlerde bulunuyorlar. Daha sonrada çok kapsamlı olan teleskop ile gökyüzünü izleme derinliklerine yolculuk yapma imkanı sağlıyorlar” dedi.

FAALİYETLER DEVAM EDECEK
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bilim Merkezinin bu tür etkinliklere devam edeceğini söyleyerek “İç Anadolu’nun en kapsamlı Bilim Merkezimiz, ziyaretçilerini merkezin galerilerini, bilimsel düzeneklerini ziyaret edebilir, atölye çalışmalarına katılabilir, dünya ve Müslüman bilim adamlarını yakından tanıma imkanına sahip olabilir. Bu günde çocuklarımızla bilimin sırlarla dolu yönü olan gökyüzünü teleskoplarla izledik” dedi. Etkinliğe katılan öğrencilerde kendilerine böylesi bir imkan sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya teşekkür ederek bol bol fotoğraf çekip, çekindiler. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Saygılı: “ROKET-SAN şehrimizin aradığı ümitti”

İlginizi Çekebilir

Dekoratif ahşap boyama kursu yoğun ilgi görüyor

İlginizi Çekebilir

Mehmetçikle omuz omuza

Haber Yorumları

Yorum Yaz

75106

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171