KIRIKKALE
25°
00:58

Akşam'a Kalan Süre

Burası makam değil, halkın bize emaneti

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya çocukluğundan başlayarak, siyasi hayatına kadar uzanan yaşantısından kesitleri sorduk. Saygılı, gazetemiz haber müdürü Burak Çalışkan’a önemli demeçler verdi.


Başkan Saygılı, Gazetekale Haber Müdürü Burak Çalışkan’ın sorularını yanıtladı. Röportajda, Kırıkkale’de yapımı devam eden 20 dev projeden, Mehmet Saygılı’nın çocukluk yıllarına kadar birçok konu konuşuldu. İşte Saygılı ile yapılan o özel röportaj; 
Çocukluğunuzda belediye başkanlığı hayaliniz var mıydı?
“Ben ilkokul birinci sınıfta, sınıf başkanıydım. Ortaokulda, lisede, üniversitede de hep başkandık. Belki bir kaderimizdi ama böyle bir hayalim var mıydı? Açıkçası vardı diyemem. Böyle bir kader yaşadık açıkçası.” 
Başkan Saygılı mantığıyla mı hareket eder? Yoksa duygusal mıdır?
“Tabi ki eğer kurumsal bir yapıyla uğraşıyorsanız kesinlikle mantığınızla hareket etmek zorundasınız. Ama duygularımızı da hiçbir zaman yabana atamayız çünkü insanın mantığının şekillenmesinde duygularının çok ciddi etkisi vardır. 

İki dönemdir başkanlık görevindesiniz, bu süre içerisinde şu projeyi keşke şöyle yapsaydım dediğiniz oldu mu?
“Benim yapmış olduğum projelerimle ilgili çok ciddi bir araştırma ve profesyonel bir çalışma yapılmıştır ama keşke şunu şu şekilde yapabilseydim dediğim olmuştur, imkanlar ona müsaade etmemiştir. O imkanlar keşke olsaydı da şu şekilde yapabilseydim dediğim projeler olmuştur.”

Sizce Mehmet Saygılı halkın içerisinde mi?
“Açıkçası şunu söyleyebilirim ki; benim her günüm, sabah çıktığım andan itibaren muhakkak belediye tarafından yapılan bir çalışmanın içerisinde başlar. İlk çalışmam odur ve orada da zaten muhakkak halk vardır. Ben makamda çok kalan bir insan değilim. Makamda kalarak bir şeyler üretmezsiniz. Çalıştığımız zamanlar genellikle ya gece geç saatler, ya da hafta sonudur ki ekibimde o manada hazırdır. Kırıkkale tarzındaki şehirlerde insanlar, belediye başkanını sürekli sizin bugün burada oturduğunuz gibi bir ortamda görmek istiyorlar ve bu fiziken mümkün değil. Siz gelmeden önce yoktum, ben 2 gündür Ankara’daydım, toplantımız vardı. Sabah beni arayanlara döndüğümde ‘acil bir konunuz var mı? Yapabileceğim, yardımcı olabileceğim konu var mı?’ dediğimde hepsinin söylediği şey şuydu; ‘başkanım yanına gelmek istiyoruz, orada oturarak konuşmak istiyoruz’ yani herkes fiziken mümkün olmayan bir şey istiyor. Fiziki olarak yan yana gelmek istiyorlar bu da çok normaldir demek ki yakın görüyorlar kendilerine.”

Kırıkkale’de meydana gelen su patlakları önlenemiyor mu? Kırıkkale’de sizce altyapı çalışmasına girilebilir mi?
Kırıkkale’miz suyu Kızılırmak’tan alıyor, barajın hemen alt konumundan ve bizim büyük bir arıtma tesisimiz var. O arıtma tesisinde işleme tabi tutarak arıtarak şehrimize suyumuzu veriyoruz. Bu 17 kilometrelik bir hat ile şehre ulaşıyor. Yani bizim borularımızın toplam uzunluğu 17 kilometre. Kırıkkale’de altyapı çok daha önceleri iller bankası projesinde yapılmış. Doğru mu yapılmış? Doğru yapılmamış. Bunu çok net bir şekilde söyleyebilirim. Hatta o Yeşil Vadi dediğimiz arıtma tesisinden şehre gelişi de doğru değil. Yani açıkçası proje, bugünkü ihtiyaçlara cevap verecek tarzda değil. Bizim şehirde topyekün bir altyapıya girmemiz ki, bu yıllar sürer. Sıkıntı yaşayabiliriz. Fakat biz mümkün olan, şuanda çalışma yaptığımız her yerde yedek hatlar çekerek ya da boruları yenileyerek, altyapıyı kısmen iyileştirmeye çalışıyoruz. Şimdi şöyle düşünün bir caddede bir boruyu değiştireceksiniz, o boruyu değiştirmek sadece kazıp da o boruyu koymak anlamını taşımıyor, bütün binaların onlara bağlantısı var. Yani biz birkaç saatlik su kesintisine tahammül edemezken yani orada belki haftalarca su kesintisi ile karşılaşabiliriz. Mevcut olan kurulmuş olan şehirlerde altyapı yenilemek fevkalade zordur. Kısmi kısmi yenileme doğru olandır, bizim de şuanda yapmaya çalıştığımız hadise budur.

Siyasi yaşantınızla ilgili ileriki düşünceleriniz nelerdir? Saygılı’nın milletvekili adayı olacağı söylemleri var. Bunun gerçeklik payı var mı?
Biz görev insanıyız. Yani biz buraları makam olarak görmüyoruz. Buraların hepsi vatandaş tarafından, bize güvenen insanlar tarafından, liderimiz cumhurbaşkanımız tarafından bize takdir edilmiş, uygun görülmüş, aday yapılmış ve biz bu vatandaşın hizmetinde bulunmak için bu makamdayız. Bunlar bizim için makam değil, görev yerleri ve emanettir. Bize ne görev verilirse biz o görevi kayıtsız şartsız yerine getirmek için gece gündüz çalışırız. Ama asla siyasi anlamda bir hırsım yok. Onu da açık ve net bir şekilde söyleyebilirim.

Vatandaş olan Mehmet Saygılı, Başkan Saygılı’yı nasıl buluyor? Sizce Başkan Saygılı başarılı mı?
“Bizim tabi ki eksiklerimiz olabilir. Belki bilmeden, tahmin etmeden yapmış olduğumuz hatalar da söz konusu olabilir. Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki vicdanen çok rahatım. Herhalde vatandaşımız da bunu gördü. Çünkü bizim karnemiz, bizim karşılığımız seçimdir. Her iki seçimde de birinci belediye başkanlığında vatandaş bizi test etti, gördü. İkinci seçimde de Allah’a çok şükür bütün ittifaklara rağmen, karşımızdaki birleşmelere rağmen, vatandaş bizi yine açık ara Kırıkkale tarihinin mahalli idarelerde belediye başkanlığından almış en yüksek oy oranları ile ikinci defa bu göreve getirdi. Biz de onların güvenine layık olmaya çalışıyoruz. O manada Rabbime şükürler olsun ki vicdanen fevkalade rahatım. 

Tanıtımını yaptığınız 20 dev projenin çalışmaları nasıl gidiyor?
Çok hızlı gidiyor açıkça söyleyeyim. Şuanda Kırıkkale'nin hemen hemen her yerinde çalışma var. Çok şükür hava da bize müsaade etti şuana kadar. İnşallah bundan sonra da müsaade eder ve biz çok kısa zamanda bu 20 dev projenin hepsini tamamlarız. Bizim tabi birinci ayı beklemiş olduğumuz bir-iki tane ihalemiz var. O bahsetmiş olduğumuz projelerin büyük bir çoğunluğu başladı. Parklar başladı, asfalt çalışmaları başladı, yürüyüş yolu başladı, bilim merkezi başladı, Etiler Kavşağı başladı, akıllı kavşak çalışmaları başladı. Her anlamda çalışmalarımız başladı. Birkaç projemiz var ki her şeyini hazırladık. Şimdi kanun şartlarını bekliyoruz yani birim fiyatlarının açıklanmasını. O birim fiyatları ile birlikte biz İnşallah ihaleye çıkacağız. 2022 yılının içerisinde biz bu projelerimizin Allah izin verirse hepsini tamamlayacağız. 
Haber Editörü: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Dedikodulara değil, işimize bakıyoruz

İlginizi Çekebilir

Başkan Saygılı, yeni mezarlık alanında çalışmaları inceledi

İlginizi Çekebilir

Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıyız

Haber Yorumları

Yorum Yaz

38412

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171