KIRIKKALE
24°
07:39

Öğleye kalan Süre

Bir Bozkır hikayesi 'Kırıkkale'

İç Anadolu Bölgesi’nin tam merkezinde bulunan, bozkır diyarı Kırıkkale’nin tanıtımı için belgesel hazırlandı. Kırıkkale Valiliği’nin himayelerinde hazırlanan belgesel, sosyal medyada büyük ilgi gördü. 


GEÇMİŞ KÜLTÜRE IŞIK TUTUYOR 
Adına çeşitli türkülerin yazıldığı, vatan ve millet uğrunda büyük mücadelelerin verildiği şehitler diyarı, tarihin ve bozkırın kültür şehri Kırıkkale’nin tanıtım belgeseli tamamlandı. Kırıkkale Valiliğinin himayelerinde çekilen tanıtım belgeseli, binlerce Kırıkkaleli tarafından büyük ilgi gördü. Kırıkkale Valiliği resmi sosyal medya sayfaları başta olmak üzere, çeşitli sosyal medya hesaplarında paylaşılan 3 dakikalık tanıtım videosu, Kırıkkale’nin geçmiş tarih ve kültürüne adeta ışık tutuyor.

İLK LANSMANI BİSİKLET YARIŞINDA YAPILDI 
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Kırıkkale’de 3 gün boyunca düzenlenen Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap yol yarışlarının final gününde, videonun tanıtım lansmanı ilk kez izleyiciyle buluştu. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda etkinliğe katılım gösteren gazetekale.com yüzlerce Kırıkkale halkı, ödül töreni öncesinde yayınlanan tanıtım belgeselini büyük bir beğeniyle izledi. Vatandaşlar, videoda emeği geçen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu başta olmak üzere herkese teşekkür ettiler.

TEKBIYIKOĞLU: “KIRIKKALE ÖNEMLİ KÜLTÜRE SAHİP”
Bisiklet yar yarışlarının final gününde video hakkında açıklamalarda bulunan Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale’nin önemli bir tarihi ve kültür geçmişine sahip olduğunu söyledi. Tekbıyıkoğlu, “Kırıkkale’miz yeterince tanınmıyor, 43 ilin geçiş güzergahında hep yanından geçilen bir il olarak biliniyor. Lakin şehrimiz, bünyesinde yüzlerce güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Bu güzelliklerin tanıtımı için bir video hazırlattık. Tanıtım lansmanı bisiklet yarışlarının finaline nasip oldu. Kırıkkale, bozlak kültürünün de önemli merkezlerinden bir tanesi. Bu kültürün yaşatılması amacıyla adeta bir can damarı” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Tekbıyıkoğlu’ndan TOBB Lisesi'ne ziyaret

İlginizi Çekebilir

Cami çıkışı vatandaşa aşure ikramı

İlginizi Çekebilir

Bir Bozkır hikayesi 'Kırıkkale'

Haber Yorumları

Yorum Yaz

88107

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171