KIRIKKALE
25°
04:49

Öğleye kalan Süre

ÇAD’lı kadın kursiyerler 60 gün eğitim alacak

TİKA, Kırıkkale Valiliği ve Merhamet Eğitim ve Yardım Derneği Koordinasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen "Meslek Edindirme Projesi" kapsamında 12 Çad’lı kursiyer Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı ziyaret etti.


MESLEK EDİNME KURSUNA KATILIYOR 
TİKA, Kırıkkale Valiliği ve Merhamet Eğitim ve Yardım Derneği Koordinasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen "Meslek Edindirme Projesi" kapsamında Kırıkkale’ye gelen Orta Afrika Cumhuriyeti Ülkesi Olan Çad’lı 12 kadın kursiyer Kırıkkale’ye gelerek burada meslek edinme kursuna katılıyor. Kursiyer kadınlar, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı belediyede ziyaret ederek aldıkları eğitimler hakkında bilgilendirildiler.  

TÜRKÇE DİL EĞİTİMİ ALACAKLAR
Merhamet Eğitim ve Yardım Derneği Koordinatörü Mustafa Sadıç, "Proje kapsamında Çad’dan 12 bayan katılımcıyı Kırıkkale’mizde ağırlıyoruz. Burada kursiyerlerimiz 60 gün sürecek eğitim kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Kuaförlük, Estetisyenlik, Ahçılık, ve Türkçe Dil Eğitimi alacaklar. Ülkelerinde temel mesleki eğitime erişimde sıkıntı yaşayan bu bayanlar ülkelerine tekrar döndüklerinde meslek edinmeleri sağlanmış olacak." dedi.

GÖNÜLLÜ ELÇİLERİMİZ OLACAK
Eğitimleri süresince Kırıkkale Belediyesi’nin sağladığı destekler nedeniyle Başkan Mehmet Saygılı’ya teşekkür eden Afrikalı bayan kursiyerler, eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerinin gelişmesi ve kalkınması için çalışacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da kursiyerleri şehirde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek “Kırıkkale’de Anadolu İnsanın Misafir Perverliğini göreceksiniz. Aldığınız eğitimlerin sizler için faydalı olmasını ülkelerinize döndüğünüzde burada alacağınız eğitimleri iyi kullanmanızı istiyoruz. Sizler ülkenizin bizlerle olan iletişiminde gönüllü elçisi olacaksınız” ifadesini kullandı. 

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Milletvekili Kaplan, emeklilerin taleplerini iletti

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de konuşan Bakan Tekin’den İsrail-Filistin savaşı açıklaması

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Kros Şampiyonası düzenlenecek

Haber Yorumları

Yorum Yaz

70726

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171