KIRIKKALE
22°
00:15

İkindi'ye Kalan Süre

CHP sağlık sistemini değerlendirdi

CHP Kırıkkale İl Başkanlığı Sağlık Komisyonunca Kırıkkale ve Türkiye'deki sağlık sistemi ve sorunları görüşüldü.


SALGINLA SIKINTILAR DAHA DA ARTTI 
CHP Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, sağlığın çok geniş bir alanı kapsadığını söyledi. Türkiye'nin geldiği noktada çok büyük sıkıntılarının olduğunu ve milletvekili olarak şu anda en çok sağlıkla ilgili işleri, sıkıntıları çözmeye çalıştıklarını savunan İlhan, şöyle konuştu: "Son 2 yıldır özellikle salgının da bu işin içerisine girmesiyle sıkıntılar daha da arttı. Doktor arkadaşlarım bu dönemde büyük bir özveriyle çalıştılar, büyük bedeller ödediler ve sıkıntı yaşadılar. 
 

HER GÜN BİR DOKTOR ŞİDDETE MARUZ KALIYOR 
Böyle bir ortamda hekimler olarak mükemmel çalışmalar yürüttük ama karşılığında hükümet herhangi bir atılımda bulunmadı. 4 Aralık 2021'de TBMM'ye bir kanun teklifi getirdiler, 4 ay geçti hala herhangi bir şey görmedik. Bizim çalıştığımız dönemlerde de sağlık sorunları vardı ama şiddet hiçbir zaman bu kadar artmamıştı. Neredeyse her gün bir doktor arkadaşımız şiddete maruz kalıyor."
 

SİSTEM HATALARI DÜZELTİLMELİ 
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal da hekimlerin bugün pek çok problemle karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Teşekkür edilmesi, kutlanılması ve ayakta alkışlanması gereken hekimlerin baskı gördüğünü ve şiddete maruz kaldığını dile getiren Önal, "Hekimlerimiz belki mutsuzlar, yorgunlar hatta kırgınlar, kızgınlar ama her şeye rağmen sistem hatalarının düzeltilmesi ve daha iyi hizmet vermek adına kendi sağlıklarını hiçe sayarak toplum sağlığını önceliyorlar." dedi.
 

GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ AKTARDI
CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ise daha önce yapılmayanı yapmak istediklerini belirterek, sağlık konusunda şu ana kadar ne CHP ne de diğer siyasi partilerin bu şekilde sağlık alanında kapsamlı bir program düzenlemediğini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından CHP İl Sağlık Komisyonunda yer alan hekimler, sağlık alanındaki görüş ve önerilerini aktardı. 

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

Önal; ‘Mke’ye işçi alımlarında verilen sözler tutulmadı’

İlginizi Çekebilir

İBB Başkanı İmamoğlu, Kırıkkale'de partililere buluştu

İlginizi Çekebilir

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, Kırıkkale'de kadınlarla bir araya geldi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

93207

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171