KIRIKKALE
24°
00:46

İkindi'ye Kalan Süre

CHP’de Ahmet Önal’a veto!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanılan genel başkanlık değişiminin ardından gözler parti meclisi seçimlerine çevrilmişti. Genel Başkan Özgür Özel’in listesinde CHP’den Kırıkkale’de birinci seçilen Ahmet Önal yer almadı.


YENİ GENEL BAŞKAN ÖZEL OLDU
CHP 38. Olağan Kurultayı sona erdi. 1366 delege genel başkanlık seçimi için sandık başına gitti. İlk turda Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. Genel Başkan sıfatıyla yaptığı ilk konuşmada Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Özel, "1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyorum." dedi. Yerel seçim mesajı da veren Özel, bugünden itibaren seferberlik ilan ettiğini söyledi.

KIRIKKALE BİRİNCİSİ GİREMEDİ
Genel başkanlık değişimiyle birlikte gözler parti meclisi seçimlerine çevrilmişti. Merakla beklenen parti meclisi seçimi de sonuçlanmış oldu. CHP Genel Başkanlığını kazanan Özgür Özel’in 60 kişilik parti meclisi listesine Kırıkkale’den giren olmadı. 8 kişinin liste dışından geldiği parti meclisine 2023 genel seçimlerinde bir önceki seçimlere göre artırdığı oy oranı ile Türkiye birincisi olan Ahmet Önal giremedi. Kırıkkale’den 7 delegenin oyunu alan Özel listesine Kırıkkale’den bir isim yazmazken, Kırıkkale CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ’ın divanda görev alması ile yetindi.

İlginizi Çekebilir

Elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi!

İlginizi Çekebilir

Tartıştığı arkadaşının evini kurşunladı!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’tan semt pazarı ziyareti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99170

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171