KIRIKKALE
22°
01:38

İkindi'ye Kalan Süre

Çiftçilerimizin sorunları çözüm bulmalı

CHP Milletvekili Av. Ahmet Önal, ekonomik alanda sorun yaşayan çiftçiler için TBMM’de konuşma yaptı. Önal, “Sulakyurt'ta tarımla geçimini sağlayan yurttaşlarımızın sulama barajından kullandığı su için istenilen yüksek bedeller çiftçimizi perişan ediyor” d


ARAZİLERİN SULANMASI AMAÇLANDI 
Önal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Sulakyurt ilçemizde 2018 yılında yapımı tamamlanan sulama barajından, başta Hamzalı, Yeşilyazı, Sarımbeyli köylerimiz olmak üzere, birçok köyümüzde on binlerce dönüm arazinin sulanması amaçlanmıştır. Bilindiği üzere, çiftçilerimizin su kullanımı, Devlet Su İşleri ve sulama birlikleri vasıtasıyla yaptırılırken Sulakyurt'ta bu durum yerel yönetimin yetkisine bırakılmıştır.” 


YAPILAN ZAMLAR ÇİFTÇİNİN BELİNİ BÜKÜYOR 
“Ülkemizin değişik bölgelerinde su tüketimi karşılığında çiftçilerimizden dekar başına ortalama 120 TL talep edilirken Sulakyurt'ta dekar hesabı yerine metreküp hesabı yapıldığı için çiftçilerimizden aynı tüketim karşılığında 825 TL talep edilmektedir. Mazot ve gübre fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle zor günler geçiren Sulakyurtlu çiftçilerimiz, bir de su kullanımında karşı karşıya kaldıkları bu zamlı tarife nedeniyle kara kara düşünmektedirler. Başta buğday, arpa, ayçiçeği, pirinç ve mısır olmak üzere birçok ürünün ekildiği bölgede sulama maliyetlerinin acilen düşürülerek çiftçilerimize destek olunması konusunda iktidarınızı uyarıyoruz” dedi.


Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Önal, “Elektriğin fiyatı vergiler nedeniyle hızla artıyor”

İlginizi Çekebilir

Ahmet Önal, yeniden milletvekili

İlginizi Çekebilir

Milletimiz bizi iktidara çağırıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

25958

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171