KIRIKKALE
25°
04:21

Öğleye kalan Süre

Çocukların sağlığı için anne sütü önemli 

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Ana Bilim Dalı başkanı Profesör Dr. Fulya Gülerman,  ‘1-7 Ağustos Emzirme Haftası’ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Gülerman, “Çocuklarımızın sağlığı ve fiziksel sağlamlığı için ann


2 YAŞINA KADAR BÜYÜK KATKI SAĞLAR 
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde açılan ve yaklaşık 9 aydır çalışmalarına devam eden Emzirme Destek Ünitesi, anne adaylarına ve annelere önemli hizmetler sunmaya devam ediyor. Burada hem uygulamalı hem de teorik olarak annelere eğitimlerin verildiği bu bölüm önemli katkılar sunuyor.  ‘1-7 Ağustos Emzirme Haftası’ nedeniyle Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Ana Bilim Dalı başkanı Profesör Dr. Fulya Gülerman açıklamalarda bulundu. Gülerman, anne sütünün doğumdan sonraki 6 ay boyunca verilecek tek gıda olduğunu, 2 yaş ve sonrasına kadar ise ek gıdalarla birlikte emzirmenin devam etmesinin sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için çok önemli olduğunu dile getirdi.

08.00-16.00 SAATLERİ ARASINDA HİZMET VERİYOR
Gülerman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Tıp Fakültesinde faaliyetlerini sürdüren Emzirme Destek Ünitesinde pek çok konuda annelere destek sağlanıyor. Doğru ve etkin emzirme yöntemleri, meme ve meme başı sorunları, emzirme sorunları, süt artırma yöntemleri, süt sağma yöntemleri, süt saklama koşulları, emzirmenin yeninden başlatılması, meme reddi gibi yeni anneleri kaygılandıran, kimi zaman emzirmeyi bırakma noktasına kadar götürebilen sorunlarda annelere destek olan birim, hafta içi 08.00-16.00 saatleri arasında hizmet veriyor. “

OLUMLU ETKİLERİ SAYILMAYACAK KADAR ÇOK 
Gülerman, emzirmenin hem bebekler hem de anneler için bilimsel olarak kanıtlanmış pek çok faydası olduğunu, annenin ve bebeğinin ruhsal ve fiziksel sağlığına olan olumlu etkilerinin sayılamayacak kadar çok olduğunu söyledi. Anne-bebek ilişkisinin emzirme ile başladığının altını çizen Gülerman, emzirme sürecinin yalnızca bir süt aktarımı olmadığını, bebeğin duygusal ve ruhsal anlamda da bu süreçte beslendiğini ifade ediyor. Annesini uzun süre emen bebeklerin yaşamları boyunca orta ve uzun vadede daha sağlıklı bireyler olacağını söyleyen Gülerman, Tıp Fakültesi bünyesinde açılan ‘Anne Sütü Eğitim ve Emzirme Destek Ünitesi’nin bu nedenle çok önemli bir görevi yerine getirdiğine inandığını da dile getirdi.

GEREKEN DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ 
Emzirme Danışmanı Hemşire Çiğdem Aşcı ve Ebe Dilber Erşan ise destek ünitesinin henüz yeni açılmış bir birim olmasına rağmen yoğun bir ilgi ile karşılandığını ve yeni annelerin hemen her konuda kendilerine danıştıklarını ifade ettiler. Sağlıklı bir çocuk yetiştirme sürecinde anne sütünün öneminin altını bir kez daha çizen birim çalışanı Aşcı ve Erşan emzirme sürecinin zaman zaman duygusal ve fiziksel olarak zorlayıcı olabilen yanları olduğunu, ancak annelerin emzirme konusunda istekli ve kararlı olmaları gerektiğini vurguladılar.  Emzirme konusunda yaşadıkları her türlü sorunda annelere destek olmaya hazır olduklarını ekleyen danışmanlar emzirmenin bir bebeğin hayatındaki ne önemli aşamalardan biri olduğunun unutulmaması gerektiğini de ifade ettiler. 

Haber: Ahmet Gökdemir 


 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi Mahalle Konaklarında Kurslar Başlıyor

İlginizi Çekebilir

Ayakkabı tamircilerinde yoğun mesai...

İlginizi Çekebilir

Balışeyh’e Organize Sanayi Bölgesi kurulacak 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

91244

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171