KIRIKKALE
19°
03:38

İkindi'ye Kalan Süre

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan İslami Değerler Külliyesi’ne övgü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi'nden övgüyle bahsetti. Erbaş, İslami Değerler Külliyesi’nin hem Türkiye hem de Kırıkkale için büyük bir değer olduğunu dile getirdi.


ERBAŞ’TAN AKYÖN’E TEŞEKKÜR
İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı. Kırıkkale’nin Karacalı köyünde Türkiye Bisiklet Federasyonu Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön’ün girişimleriyle vatandaşların hizmetine sunulan külliye, açılışta yoğun ilgi gördü. Açılış sonrası İslami Değerler Külliyesi’nden övgüyle bahseden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bahattin Akyön’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR ESER
Erbaş, "Bugün Kırıkkale'de gerçekten çok önemli bir güzel açılış için bir aradayız. Kırıkkale'de İslami Değerler Külliyesi'nin açılışını yaptık. Ülkemiz için çok büyük bir eser. Diyanet İşleri Başkanlığımız için çok değerli. İçerisinde güzel bir cami var. Selçuklu, Osmanlı ve Anadolu mimarisini içinde barındıran bir cami yer alıyor. Siyer-i Nebi ve Kur’an-ı Kerim müzesi var. Peygamber Efendimizin hayatının doğumundan vefatına kadar her yönüyle minyatürler eşliğinde ele almış bir müze bulunuyor.”

VATANDAŞIMIZ BURANIN DEĞERİNİ BİLSİN
“Bu kadar kutsal emanetlerin yer aldığı birbirinden değerli eserlerin bulunduğu bu külliyeyi çok önemsiyoruz. Bu kadar büyük emekler verilen İslami Değerler Külliyesi’ni vatandaşlarımız iyi değerlendirsin. Hem yurt dışı, hem yurt içi hem de Kırıkkale halkı buraya büyük ilgi göstersin ve burayı boş bırakmasın. Çocuklarımızı buraya getirerek İslam değerlerini kendi gözleriyle bir kez daha canlandırma imkanı bulsunlar. Buranın yapımında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Haber: Didem Ceylan Gökberk

İlginizi Çekebilir

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan İslami Değerler Külliyesi’ne övgü

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi Mescidi Rağbet Cami açıldı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Siyer-i Nebi Müzesi Nerede? İçinde Neler var?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

75118

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171