KIRIKKALE
25°

Elinizi yıkamak birçok hastalığı engeller  

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, ’15 Ekim Dünya El Yıkama Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “Sabun ile ellerin yıkanması, milyonlarca çocuğunun ölümüne neden olan ishalli hastalıklar ve solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesind


YÜZDE 45’E KADAR AZALTABİLİR 
Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF), 15 Ekim tarihini "Dünya El Yıkama Günü" olarak kabul etmiştir. Özellikle bulaşıcı hastalıkların yayılımının önlenmesinde dikkat edilmesi gereken sağlık uygulamalarının başında el yıkama gelmektedir. Sabun ile ellerin yıkanması, milyonlarca çocuğunun ölümüne neden olan ishalli hastalıklar ve solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde en etkili ve ucuz yoldur. Dünya Sağlık Örgütü tarafından hijyen eğitimi ve el yıkamanın geliştirilmesi ile diyare (ishal) olgularının yüzde 45’e kadar azaltılabileceğini vurgulamaktadır.”

HASTALIKLARIN ÇOĞUNDAN KORUR 
“Sağlıklı kalmak ve çevresel kirleticilerden korunabilmek için el yıkama en önemli uygulamalardan biridir. Değişik kirleticilerle değdirerek aldığımız, öksürerek ve hapşırarak bulaştırdığımız gözle görülemeyecek mikroorganizmalar ellerimizi yıkamayacak olursak ürerler. Bu mikroorganizmalar dokunduğumuz yiyeceklere, gözlerimize, burnumuza ve ağzımıza kolayca bulaşırlar. Vücuda giren mikroorganizmalar kolayca üreyerek birçok hastalığın ortaya çıkmasına yol açabilirler. El yıkama bir toplum için “önemli hastalıkların” çoğundan korur.”

PARMAK UÇLARI SIKLIKLA TEMİZLENMELİ 
“El yıkamak her ne kadar basit görünse de, uyulması gereken kurallar vardır. Ellerde özellikle başparmak, parmak araları ve parmak uçları en sık temas edilen noktalar oldukları için daha fazla mikroorganizma barındırmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalara göre; belirli bir süre ve uygun teknikle yıkanmadığı takdirde mikroorganizmalar ellerden temizlenmemektedir” dedi.

Haber: Süleyman Ok 


 

İlginizi Çekebilir

İlk 6 ay anne sütü çok önemli

İlginizi Çekebilir

Elinizi yıkamak birçok hastalığı engeller  

İlginizi Çekebilir

6 milyon kişi inmeden hayatını kaybediyor 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

29652

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171