KIRIKKALE
25°

Emekliler bu haberi bekliyordu! Tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı emeklilere yönelik verilecek olan 5 bin TL için tarih belli oldu. 5 bin TL’lik bir seferlik olacak ikramiyenin ne zaman hesaplara yatırılacağı merak konusu oldu.


ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU
Temmuz ayında verilen zam oranından memnun olmayan ve geçim şikayetleri artan emeklilere bir seferliğe mahsus hükümet tarafından 5 bin lira ikramiye verilmesi kararlaştırılmıştı. Milyonlarca emekli bu ödemenin ne zaman kendilerine yatırılacağını merak ediyor. İşte ödemelerin yatırılacağı tarih belli oldu.

BAKAN AÇIKLADI
Çalışmayan emeklilere tek seferlik verilecek 5 bin liralık ikramiye ödemesinde tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çalışmalarda sona gelindiğini söyleyen Işıkhan, "Ödemeler Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." İfadelerini kullandı.

KİMLER YARARLANAMAYACAK
1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak. Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

Haber:Yunus Emre Altundağ

İlginizi Çekebilir

PTT 183 yaşında

İlginizi Çekebilir

Emekliler bu haberi bekliyordu! Tarih belli oldu

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de su kahramanları aranıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

87570

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171