KIRIKKALE
25°
05:5

Öğleye kalan Süre

Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ kimdir

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü görevinden Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mustafa Emre Başbuğ’un nereli olduğu, kim olduğu merak konusu oldu. Mustafa Emre Başbuğ kimdir, nereli, kaç yaşında? Başbuğ ile ilgili tüm detaylar haberimizde.


YENİ GÖREV YERİ KIRIKKALE 
Cumhurbaşkanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre Gaziantep Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğüne atandı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü görevinden Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mustafa Emre Başbuğ’un nereli olduğu, kim olduğu merak konusu oldu. Mustafa Emre Başbuğ kimdir, nereli, kaç yaşında? 

BAŞBUĞ KİMDİR? NEREDE GÖREV YAPTI?
1971 yılında Sivas ili Divriği ilçesinde dünyaya geldi. 1985 yılında Afyon Polis Kolejinde akabinde 1989 yılında Polis Akademisinde öğrenimine devam etti. Mezun olduğu 1993 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığında Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Mustafa Emre Başbuğ Evli ve 2 çocuk babasıdır.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER MİSYONLARINDA GÖREV ALDI
Askerlik görevini 1995-1996 yıllarında yedek subay olarak Diyarbakır’da yerine getirdi. 15 yılı istihbarat hizmetlerinde olmak üzere sırasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara, Diyarbakır, Bursa, Kayseri, Hakkâri ve Ankara illerinde görev yaptı. Toplamda 3 yıl olmak üzere 2 kez Birleşmiş Milletler Misyonlarında görev aldı. 

ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU 
02.07.2018 tarihinde 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi etti ve Teftiş Kurulu Başkanlığı kadrosu resmi görev yeri olmak kaydıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki görevini 19.09.2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı onayıyla Şırnak Emniyet Müdürü olarak atandığı tarihe kadar sürdürdü. 07.07.2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı onayıyla Gaziantep Emniyet Müdürü olarak atandı. En son olarak 02.08.2023 tarihi ile Kırıkkale İl Emniyet Müdürü olarak göreve atandı.

Haber: Ahmet Gökdemir
 

İlginizi Çekebilir

Vali Tekbıyıkoğlu Tunceli’ye atandı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin yeni Valisi Mehmet Makas oldu

İlginizi Çekebilir

Mülki idare amirliği görev değişimi, Resmi Gazete’de yayımlandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

72027

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171