KIRIKKALE
19°
02:30

İkindi'ye Kalan Süre

Eski hükümlü ve engelli girişimciler! Başvurular başladı

Kırıkkale’de kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlüler için destek sağlanacak. Engelli ve eski hükümlülere kendi işini kuracak kadar hibe desteği sağlanacak.


KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLER FIRSAT
Ticaret hayatına atılmak isteyen engelli ve eski hükümlüler için girişimcilik paketi kapsamında destek sağlanacak. Engelli ve eski hükümlülere belirli miktarda hibe desteği sağlanacak. Kırıkkale İŞKUR İl Müdürü Ferhat Metin, İŞKUR, kendi işinin patronu olmak isteyen engelli ve eski hükümlülere destek olmaya devam ediyor.

HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK
Müdür Metin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 150 bin TL’ye, eski hükümlülere ise 110 bin TL’ye kadar hibe desteği veriyor. Bu kapsamda kendi işini kuracak engellilere 150 bin TL’ye, eski hükümlülere ise 110 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Hibe başvuruları engelli vatandaşların başvuru sürecini kolaylaştırmak amacıyla e-Devlet üzerinden alınacak.”

BAŞVURULARI KAÇIRMAYIN
“İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecek. Başvurular 15 Aralık’a kadar “Proje Başvuru Rehberi”nde istenilen tüm bilgi ve belgeler hazırlanarak yapılabilecek. Eski hükümlüler ise “Proje Başvuru Rehberi’’nde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde aynı tarihe kadar ikamet ettikleri yerlerdeki Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri(denetimli serbestlik müdürlükleri, koruma kurulları gibi) üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurular için ayrıntılı bilgi Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, www.iskur.gov.tr(Duyurular), 444 75 87, Alo 170 aracılığıyla edinilebilecek” dedi.

Haber:Sibel Pehlivanlı

İlginizi Çekebilir

Hastanelere personel alım detayları belli oldu

İlginizi Çekebilir

Sinerji AŞ 250 personel alacak 

İlginizi Çekebilir

İŞKUR Müdürlüğü’nden önemli başarı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

30339

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171