KIRIKKALE
17°
01:11

Akşam'a Kalan Süre

Fransa’ya çocuklar için destek gezisi 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen (Olumsuz Çocukluk Deneyimi Yaşamış Çocukları Güçlendirme) isimli proje kapsamında Fransa’ya seyahat yapıldı.


OLUMLU ETKİLERİ GÖZLEMLENDİ
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yürütülen “Olumsuz Çocukluk Deneyimi Yaşamış Çocukları Güçlendirme” isimli Avrupa Birliği Projesi kapsamında 7 personel ile Fransa’nın Sedan kentindeki proje tanıtım toplantısına katılım sağlandı. Müdürlükten hizmet alan çocuklar için Proje Fikri çıktısı olarak geliştirilen psiko-sosyal destek çocuk oyunu kullanılmış ve oyunun olumlu etkileri gözlemlendi. 

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR 
Bu oyunun çocukların konuşma, atılganlık, aktif dinleme, grup ödevleri, sözsüz iletişim, duyguları anlama, duyguları yapıcı bir şekilde ifade etme, ruh hallerini düzenleme becerilerini geliştirmekte kullanılması amaçlanıyor. Aynı zamanda oyun esnasında eğitimciler çocukların normal hayatta anlatamadıkları problemlerini de öğrenme imkânı bulmaktadırlar. Proje Koordinatörü Selami Kaynakhan, “Çocuklara yönelik olarak geliştirilen oyunun yaygınlaştırılması için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Haber: Zülfiye Unaç (Stajyer) 

İlginizi Çekebilir

Kızılırmak'ta boğulan 3 çocuğun da cesedine ulaşıldı

İlginizi Çekebilir

Personellere çocuk eğitimi

İlginizi Çekebilir

Türkiye 194 ülke arasında 18’inci sırada

Haber Yorumları

Yorum Yaz

27615

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171