KIRIKKALE
25°
01:47

Öğleye kalan Süre

Herkes bu müzeye akın ediyor

Kırıkkale halkının hizmetine açılan İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi adeta dolup taşıyor. Peygamber efendimizin hayatının anlatıldığı, Kabe örtülerinin yer aldığı müze herkesi kendine hayran bırakıyor.


ÖZEL HABER

HER GÜN BİNLERCE KİŞİ GELİYOR
Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön’ün çaba ve gayretleriyle Kırıkkale’nin Karacalı köyünde vatandaşların hizmetine açılan İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi büyük ilgi görüyor. Gencinden yaşlısına, 7’den 70’e herkesin adeta akın ettiği müze, sabah 10.00 akşam 19.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Hafta içi ve hafta sonu adeta vatandaşların ziyaretçi akınına uğrayan müzede Peygamber Efendimizin yaşamından vefatına kadar olan yaşantısı minyatürlerle anlatılıyor.

MÜZE GEZİSİ VE ÇAYLAR ÜCRETSİZ
Müzeye gelenler ayrıca İslami Değerler Külliyesi’nin görevlileri tarafından görsel ve işitsel materyaller eşliğinde anlatılıyor. Kabe örtülerinin, Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı müze, adeta kendine hayran bırakıyor. Herkesin büyük beğeni ve ilgiyle gezdiği müzede vatandaşlardan ücrette alınmıyor. Aynı zamanda külliyenin etrafında oturan vatandaşlara ücretsiz çay ikramı yapılıyor. İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi, açılmasından kısa bir süre geçmesine karşın Kırıkkale'nin en popüler turistik destinasyonlarından biri haline geldi.

AKYÖN VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Müzeyi gezen vatandaşlar, Bahattin Akyön ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyor. Kırıkkale’de büyük bir eksikliğin giderildiğini belirten vatandaşlar, müze gezisinden sonra oldukça memnun ayrılıyor. Müzeyi gezen vatandaşlar, sanki Kabe’ye gitmiş gibi ve Peygamber efendimizin hayatını anbean gözlerinin önünde canlandığını vurguluyor. Herkesin burayı gezmesi gerektiğini belirten müzeyi gezen vatandaşlar, en kısa süre içerisinde ikinci kez tekrar müzeyi ziyaret edeceklerini belirtiyor.

AKYÖN: “GURUR VE ONUR DUYUYORUZ”
Kırıkkale’ye böyle bir eseri kazandırmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön, herkesi buraya davet etti. Bu müzenin gerçekten görülmeye değer olduğunu ve İslam dininin elçisi Peygamber efendimizin hayatının burada resmedildiğini vurgulayan Akyön, “Burada emekleri olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Gerçekten de gurur ve onur duyulacak bir yer oldu. Türkiye’nin bütün bölgesinde ve Kırıkkale’de yaşayan bütün halkımıza burayı armağan ettik. İnşallah burayı her zaman bu şekilde doldurup taşırırlar” dedi.

Haber:Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Asgari ziyaretçi sayısına ulaşamayan siteler ilan alamayacak

İlginizi Çekebilir

Delice’ye 45 milyon TL’lik yatırım

İlginizi Çekebilir

Su taşkını, Ankara-Kırıkkale yolunu kapattı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

10567

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171