KIRIKKALE
25°
02:41

Akşam'a Kalan Süre

Hükümlülerden resim sergisi

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları sebebiyle düzenlenen ceza ve infaz kurumları resim ve el sanatları sergisini ziyaret etti.


ESERLERİ BEĞENİ TOPLADI
Adalet Sarayında gerçekleştirilen sergide, Kırıkkale Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü bünyesindeki hükümlü ve tutukluların resim ile el sanatları kurslarında hazırladıkları eserler yer aldı. Eserler ziyaretçiler tarafından tam not aldı.

VALİ MAKAS’TAN ADALET VURGUSU
Sergideki eserleri inceleyen Vali Mehmet Makas, hükümlü ve tutukluların sanatsal çalışmalarını tek tek inceledi. Vali Makas, adaletin önemine değinerek, “Adalet olmaksızın devletin ayakta durmasının imkân ve ihtimali yoktur. Türk milleti dünyada adaletin yegâne temsilcisi ve yayıcısıdır. Adalet teşkilatı bu Cumhuriyetin temelini oluşturmaktadır. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan bu sergimizde katkısı bulunan başsavcımıza, cezaevindeki hükümlü tutuklu kardeşlerimize ve onları yönlendiren tüm teşkilata ilimiz adına teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

AÇILIŞA TAM KADRO ZİYARET
Sergi açılışına Vali Mehmet Makas’a, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Ali DURMUŞ, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Ceylan, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Sezgin, Kırıkkale Baro Başkanı Av. Mutlu Korkmaz ve kurum personelleri eşlik etti.

Haber:Sibel Pehlivanlı

İlginizi Çekebilir

Yeni sanayi şehri kuruluyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale, deprem bölgeleri için tek yürek oldu

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti’den anlamlı Cumhuriyet kutlaması

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68458

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171