KIRIKKALE
22°
01:6

İkindi'ye Kalan Süre

Huzur köyde tedavi gördü, hayatı yeniden yakaladı 

Gençleri madde bağımlılığından kurtarmak ve onları tedavi ederek yeniden hayata uyumlarını sağlamak amacıyla oluşturulan 'Huzur Köy' önemli faaliyetlere imza atıyor. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'nun himayelerinde yürütülen proje kapsamında, bu zehrin tuzağına


VALİ TEKBIYIKOĞLU’NUN HİMAYESİNDE YÜRÜTÜLEN HUZUR KÖY PROJESİYLE GENÇLER, YENİDEN HAYATA TUTUNUYOR 


VOLKAN’IN HAYAT HİKAYESİ FİLME KONU OLDU
19 yaş ve üzeri madde bağımlılarının tedavi edilerek hayata uyumlarını sağlamak inşa edilen ve 50 yataklı olarak faaliyetlerini sürdüren Huzur Köy'de, bağımlı gençler yarım bıraktığı hayatlarını yeniden kazanıyor. Madde bağımlısı gençler, rutin tedavilerinin yanı sıra farklı etkinliklerle yeniden hayata bağlanıyor. Hayata yeniden bağlanan gençlerden birisi de Volkan. Vali Tekbıyıkoğlu’nun yürütmüş olduğu ‘Huzur Köy’ projesinde hayata yeniden bağlanan Volkan’ın hayat hikayesi filme konu oldu.

BURADA MESLEK ÖĞRENDİK 
Huzur Köyde eğitim sürecini anlatan Volkan, “Buraya geldim, 1,5 ay oldu. Huzur köy bana dışarıda maddeden önce de güzel bir hayatımın olduğunu hatırlatıyor fazlasıyla. Burada her günümüz farklı farklı faaliyetlerle geçiyor. Kimimiz tarım, kimimiz pastacılık, kimimiz aşçılık, kimimiz çini ile ilgileniyor. Hepimizin farklı farklı meslekleri oluyor. Ben çıktıktan sonra dışarıda buradan aldığım eğitimler sayesinde aşçılıkla veya pastacılıkla ilgilenmek istiyorum. Benim de hayallerim ve hedeflerim var artık. Aynaya baktığımda kendine gelmişsin, eline yüzüne kan gelmiş diyorum. Yani aynaya baktığımda artık çok zaman gülerek bakıyorum burada. Fiziksel olarak kilo aldım, psikolojik olarak çok büyük değişimler yaşadım.” 

HAYATTA GERÇEKTEN BÖYLE GÜZEL ŞEYLERDE VARMIŞ
“Dışarıda panik atak hastasıydım. Sürekli krizlerim oluyordu. Buraya geldim, kısa bir süre ilaç tedavisi ile şuan bu düzeldi. Kendimi artık daha çok seviyorum. Yaptığım her şeyden artık zevk almaya başladım burada. Sabahları uyandığımda ilk önce dışarı çıkıyorum. Böyle derin derin nefesler alıyorum. Dışarıda hissettiğim o kuş sesleri gerçekten bana huzur veriyor. Toprakla iç içeyiz burada ve bana çok çok iyi geldi. Seraya gittiğimde, toprakla kendimi iç içe verdiğimde kendimi daha huzurlu hissediyorum. Çileklerim var burada, yabani otlarını temizledim. Güzel bir şekilde ilgilendim onlarla 3-4 hafta geçtikten sonra çilek çıkması, bana karşılığını vermesi, gerçekten harika hissettirdi bana. Dedim ki hayatta gerçekten böyle güzel şeylerde varmış. Değer görmek, sevmek, sevilmek, bunlar gerçekten çok büyük önemli şeyler. “

BURASI BİZİM İÇİN BULUNMAZ BİR NİMET
“Burada seviliyoruz bunu hissediyoruz en azından. Herkes bizimle çok ilgili, herkes bize güler yüz gösteriyor. Bir sıkıntımız, bir derdimiz olduğunda bize yardımcı oluyorlar. Hiçbir zaman elimizi boş göndermiyorlar. Buradan çıktından sonra ellerini bizim üstümüzden çekmeyeceklerini söylüyorlar. Öyle de olmasını istiyorum. Çoğumuzda böyle istiyor, dışarıda takip edilmek. Böylelikle maddeye dönüşümüz olmayacağını düşünüyorum kendi adıma. Ben burada eğitim alıyorsam, burada psikolojik destek alıyorsam ailemi de dışarıda Valilik tarafından bilgilendiriyorlar. Onlarda çok iyi oldu. Burası bizim için bulunmaz bir nimet. Bütün bu madde bağımlılarının böyle güzel şeylerden faydalanmasını ve bu illetten kurtulmasını istiyorum.”

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Huzur Köy’de dostluk maçı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

38047

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171