KIRIKKALE
24°
01:43

İkindi'ye Kalan Süre

İç Anadolu’da istenilen seviyede değil!

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, İç Anadolu Bölgesi’nde kadavradan bağışın istenilen seviyede olmadığını söyledi.


ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİ
Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, "Unutulmamalıdır ki; organa ihtiyaç duyma ihtimalimiz organ bağışında bulunma ihtimalimizden daha yüksektir. Organlarınız toprak olmasın, başka bedenlerde can olsun" dedi. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.

BAĞIŞ MİKTARİ İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL
Ağırtaş, okullarda ve kamu kurumlarında organ bağışı hakkında farkındalığı arttırmak için çeşitli eğitimler verildiğini ifade etti. Organ nakli; görevini yerine getiremeyecek kadar hasta olan organın yerine yenisi ile değiştirilmesi işlemidir ve canlıdan canlıya ve kadavradan canlıya olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilir. Ülkemizde canlıdan canlıya olan organ nakli daha yaygın olmakla birlikte özellikle orta ve İç Anadolu'da ne yazık ki kadavradan bağış istenilen seviyede değildir.

TOPRAK OLMASIN, BEDENLERE CAN OLSUN
3-9 Kasım tarihinin Organ Bağış Haftası olarak kutlandığını ifade eden Ağırtaş, "Biz de okullarda ve kamu kurumlarında organ bağışı hakkında farkındalığı arttırmak amacıyla çeşitli eğitimler gerçekleştirdik ve halka açık yerlerde stant çalışmaları düzenledik. Organ bağışı konusu bir hafta ile sınırlandırılamayacak kadar önemli olduğundan, çalışmalarımızı tüm yıla yayarak devam etmekteyiz. Unutulmamalıdır ki; organa ihtiyaç duyma ihtimalimiz organ bağışında bulunma ihtimalimizden daha yüksektir. Organlarınız toprak olmasın, başka bedenlerde can olsun" dedi.

Haber:Sibel Pehlivanlı

İlginizi Çekebilir

Uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı

İlginizi Çekebilir

Devrilen otomobilde 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

İlginizi Çekebilir

Kırşehir, Karaman, Niğde, Nevşehir ve Çorumlular, Kırıkkale'de bu tarihi yeri gördünüz mü?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

72821

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171