KIRIKKALE
21°
00:6

İkindi'ye Kalan Süre

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor

İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentini bombaladı. İlk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybederken, 75 kişi de yaralandı.


15’TEN FAZLA BOMBA ATILDI
İsrail güçlerinin, Filistinli Müslümanlara yönelik yaptığı zulümlere bir yenisi daha eklendi. İsrail ordusuna ait savaş uçakları dün gece saatlerinde, Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Han Yunus bölgesini bombaladı. İsrail tarafından yapılan açıklamada, bölgeye 15’ten fazla bomba fırlatıldığı açıklandı.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Filistin Sağlık Bakanlığı da yaşanan saldırılar sonrası açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, saldırılar sırasında 10 kişinin hayatını kaybettiği, 75 kişinin ise yaralandığı belirtildi. 

“SİVİLLERİN HAYATINI KAYBETMESİ KABUL EDİLEMEZ”
Saldırı sonrası Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail saldırılarına yönelik kınama bildirisi yayınlandı. Türkiye tarafından yapılan açıklamada, “İsrail'in Gazze'ye yönelik 5 Ağustos günü düzenlediği hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda çocuklar dahil, sivillerin yaşamlarını kaybetmelerini kabul edilemez buluyoruz. Saldırılar sonrasında bölgede yükselen gerginliği derin endişeyle karşılıyoruz. Söz konusu olayların yeni bir çatışma sarmalına dönüşmeden derhal sonlandırılması gereğini vurguluyor, itidal ve sağduyu çağrısı yapıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi’nden İsrail ürünlerine boykot!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Filistin için kermes düzenlenecek

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi İsrail ürünlerini yasakladı!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

65262

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171