KIRIKKALE
25°
00:45

Yatsı'ya Kalan Süre

İYİ Parti’den emeklilere seyyanen zam talebi 

İYİ Parti Üst Kurul Delegesi Mustafa Kadan, parti üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek hayat pahalılığını protesto etti. Kadan, “Emekli dik durursa hakkını alır ki; vermek zorundalar. Emekli bu ülkenin mirasıdır. Ve bu mirası korum


EKONOMİK BUHRAN YAŞIYORLAR 
İYİ Parti Üst Kurul Delegesi Mustafa Kadan, emeklilere yönelik seyyanen zam verilmesi talebinde bulundu. Parti yönetimiyle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda duruma tepki gösteren Kadan, “Park, bahçe, dernek dolaştım. Buna rağmen kendi hakkını aramak için buraya yeterli sayıda emeklimizin gelmediğini görmek beni son derece üzmüştür. Ama yine de hakkını aramak için burada bulunan bay, bayan tüm emeklilerimize ve emekli adaylarımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun. Aslında Kahramanlık sayıya da bakmaz, Kahramanlık kararlılığa bakar. Emekli dik durursa hakkını alır ki; vermek zorundalar.”  
                                                                
BU PARAYLA HAYAT GEÇİMİ Mİ OLUR?
“Emekli bu ülkenin mirasıdır. Ve bu mirası korumak, kollamak Devletimizin ve Hükümetimizin en öncelikli görevidir. Emekli bir iş için yıllarca emek vermiş, primlerini ödemiş ve bu emeğinin karşılığında ömrünün son demini huzur içinde geçirmek üzere kendisine belirli bir maaş bağlanmış kişidir. Bizler bu vatan için ömrümüzü harcamış kişileriz.  Bugün buradan haykırışımızın siyasetle onla bunla ilgisi alakası yoktur. Ücretlere yapılan son zamlarda bir yanlışlık yapıldığını ve bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğini dile getirmek için buradayız. Çalışan ücretlerine maaş zammı artı 8.077 lira verilmesi, emekli ücretlerine ise bu seyyanen 8.077 liranın yansıtılmaması hangi hak, hangi hukuka sığdırılmıştır.”

ARTIK DAYANACAK GÜÇ KALMADI 
“Ortaokul matematik dersinde 7.500 lira maaşı olan emeklinin maaşına %25 zam verilince bu emekli kaç lira maaş alır? Diye bir soru olsa. Doğru cevapta yine 7.500 lira olsa, bunu hangi mantık kabul eder? Emeklilerimizin bir kök maaş saçmalığı ile yine aynı ücreti almaya mahkum edilmesi tamamen akıl dışıdır. Emekli olmak mı? Emekli ölmek mi? Emekliler gözden çıkarıldı da bizim mi haberimiz yok? Emekliye zıkkımım kökü layık görülmüş, Ancak zıkkım alacak para dahi verilmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu yanlışın farkına varmış ve OCAK ayını işaret etmiştir. Emekliye verilmesi gereken seyyanen 8.077 lira,  Ocak şöyle dursun hemen yarın verilmelidir. Bu ekonomi koşullarında emeklinin Ocak ayına kadar dayanma gücü kalmamıştır” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de hayvan zulümlerine karşı dikkat çekmek için toplandılar

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti’den emeklilere seyyanen zam talebi 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Kubat konseri düzenlenecek 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68276

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171