KIRIKKALE
25°
01:33

Akşam'a Kalan Süre

Karabacak: “Bütçenin yükü memurun omuzlarına bindirilmesin

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, son günlerde ekonomi alanında yapılan bazı zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Karabacak, “Bütçenin yükü memurun omuzlarına bindirilmesin” dedi.


ENFLASYONUN YÜKSELECEĞİNİN HABERCİSİ
Karabacak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kamu çalışanları ve emekliler henüz temmuz ayına ilişkin zamlı maaşlarını almadan, akaryakıta %25, doğalgazdan alınan ÖTV’ye ise %224 artış yapıldı. Bu zamlar, iğneden ipliğe her şeye zam geleceğinin, enflasyonun da yükseleceğinin habercisi.  Uzun bir süreden beri enflasyona endeksli maaş artışları nedeniyle çalışanlarımızın alım gücünün düştüğünden, maaşların zorunlu harcama kalemleri karşısında sürekli eridiğinden hareketle, kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarının reel olarak yükseltilmesi talebiyle girişimlerde bulunuyoruz.”

ZORUNLU HARCAMALAR ARTACAK
“Nitekim geçtiğimiz günlerde memurlara yapılan ancak emeklilerden esirgenen 8 bin TL’lik ilave ödeme ile çalışanlarımızın alım gücünde kısmi bir iyileşme yaşanacağı konusunda umutlanmıştık. Ne var ki, daha verilen 8 bin TL’lik ilave ek ödemeyi içeren kanunun mürekkebi kurumadan ve ödeme, maaşlara yansıtılmadan gelen zamlar, verilecek artışı alıp götürdü.  Önümüzdeki 6 aylık süre için fazla mesailer, ek dersler ve diğer ödemeler %17,5 artarken ailenin zorunlu harcamalarının bu süreçte çok daha hızlı artacağı yapılan bu zamlarla kesinleşmiştir.”

 TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLAYACAK
“Geniş toplum kesimlerinin alım gücü yükseltilmeden, bütçede ortaya çıkan olumsuzlukları vergiler ve zamlar yoluyla çalışanlara, özellikle de memurların omuzlarına yükleyerek gidermeye çalışmak, doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Çalışanlarımızın aldığı maaş daha cebine girmeden karşı karşıya kaldığı zamlar, aile bütçesini derinden sarsacak, alım gücünü iyiden iyiye düşürecektir.1 Ağustos’ta kamu görevlilerinin 2024-2025 yıllarına ilişkin maaş artışlarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak.”

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALIDIR
“Toplu sözleşme süreci, memurlar ve emekliler aleyhine gelişen bu durumun telafisi için son fırsat olacaktır. Türkiye Kamu-Sen olarak memur ve emeklilerin 6 ay bekleyecek durumunun olmadığının bilinmesini istiyoruz. Bir taraftan yapılan maaş artışlarının diğer taraftan zam ve vergiler yoluyla fazlasıyla alınmasına son verilmelidir. Alım gücü yükseltilmeden, kamu çalışanları ekonomik olarak rahatlatılmadan, ekonominin düzelmesinin imkansız olduğunu bir kere daha hatırlatıyor, bütçenin yükünün memurların omuzlarına bindirilmesine karşı olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Minibüs fiyatlarına zam

İlginizi Çekebilir

Ekonomiye destek veren meslek lisesi Türkiye birincisi

İlginizi Çekebilir

Altın fiyatları ne durumda?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

72586

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171