KIRIKKALE
25°
04:7

İmsak'a Kalan Süre

Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği başladı

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde gerçekleştirilen 29. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği başladı. Şenlik kapsamında, ilçe merkezinden Karakeçili Stadı'na kadar Jandarma Genel Komutanlığı Mehter Takımı eşliğinde yürüyüş düzenlen


''İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN''
Vali Mehmet Makas, yaptığı konuşmada, Allah'ın bu coğrafyada, aziz ve Yüce Türk milletini, dünyaya nizam versin diye yarattığına inandıklarını söyledi. Öksüz Türklüklerini hiçbir şeye değişmeyeceklerini dile getiren Makas, şöyle konuştu:"Bir yerde Türk var ise gerisi teferruattır. Bunu herkes böyle bilsin. 16 Türk bayrağı ve 17. olan ulu sancağımız, hep 'insanı yaşat ki devlet yaşasın', insan ve vatandaş odaklılık üzerine devletler kurmuş. Bizim gönlümüze kimseler sınır çizemez. Bu 16 devlet, aslında 17. ile tek devlettir.

BİZ TÜRK OĞLU TÜRK'ÜZ
 Biz fetih kültürü üzerine kurulu bir milletiz. Bizler Batı gibi sömürücü ve işgal etmeye, almaya değil, hep vermeye, ilah-ı kelimetullahı yaymak üzerine atımızla kıtalar yürümüşüz. Tarih ve hatalar tekerrür etmesin diye 'Türk'üm' demekten kimse çekince duymasın. Biz Türk oğlu Türk'üz. Cumhurbaşkanımızın ve onun yol arkadaşı Devlet Bahçeli ve diğer büyüklerimizin hemhal olmasıyla 'dünya 5'ten büyük' diyebilen, özüne dönen ve o sömürücü kurulu düzene 'one minute' çekebilen bir milletin evlatlarıyız." MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da ağustos ayının Türk milletinin zafer ayı olarak bilindiğini ifade etti.

"1071'DE ANADOLU'YU YURT EDİNDİK
Karakaya, "1071'de Anadolu'yu yurt edindik. Osmanlı ile birlikte 600 sene dünyaya hükmettik. Bunların özünde, temelinde Karakeçililer hep olmuştur. 24 Oğuz boyundan Kayı boyunun önemli bir aşireti Karakeçililer her zaman bu ülkenin mukaddeslerinin korunmasında, yayılmasında her zaman bir güç, ateş olmuşladır ve öne atılmışlardı. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.Kaymakam Ali Can Uludağ ise şenliğin 29'uncusunu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarına dikkati çekerek, Karakeçili şenliğinin en önemli yanının öze
dönüş olduğunu aktardı.

ŞENLİKTEN SONRA KONSER
Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir de geçmişini bilmeyenin, bugününü anlamayanın yarınına yön veremeyeceğini belirterek, dünya durdukça bu şenliğin devam edeceğini kaydetti.  Konuşmaların ardından Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Takımı'nın seslendirdiği marşlar ile Çelik Kanatlar Timi tarafından gerçekleştirilen "Üzüm Salkımı" gösterisi Atlı okçuluk ve güreş, öğrencilerin okçuluk gösterilerinin yer aldığı etkinlikte, kurulan çadırlar gezildi ve davetlilere etli pilav ile ayran ikram edildi.Programa, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.Şenlikte akşam da sanatçılar Neslihan Yılmaz ve Ali Kınık konser verecek.

İlginizi Çekebilir

CHP Kırıkkale İl Başkanlığı’nda başkanlık savaşı!

İlginizi Çekebilir

Sulakyurt yolu Kasım ayında sıcak asfalta kavuşacak 

İlginizi Çekebilir

Başar Özdemir’den Bozkır'a Methiye

Haber Yorumları

Yorum Yaz

89670

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171