KIRIKKALE
17°

Karaoğlan, “Atanamayan uzmanlar çözüm bekliyor!”

Atanamayan Uzmanlar Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Merve Karaoğlan, kanundaki bazı hükümler nedeniyle atamaların referans ve inisiyatif ile yapıldığını belirterek, binlerce uzman çavuşun mağdur olduğunu dile getirdi. Karaoğlan, daha önce TSK’da çalışıp ke


“BİNLERCE UZMAN ÇAVUŞ MAĞDUR OLUYOR”
Atanamayan Uzmanlar Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Merve Karaoğlan, kendi inisiyatifleri ile görevinden istifa eden uzman çavuşların sorunlarını dile getirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzman çavuş olarak görev yapmış ancak ailevi, mesleki ve ya sağlık sorunları nedeniyle istifa etmiş ola uzman çavuşların mağduriyet yaşadığını dile getiren Karaoğlan, “Eskiden Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış ve istifa etmiş olan uzman çavuşlarımız, 657 Sayılı Kanunun ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği yeniden atanmak istiyor. Ancak kanundaki bazı hükümler gereği atamalar, referans ve inisiyatif ile yapılıyor. Bu uygulama ise binlerce eski uzman çavuşumuzu mağdur ediyor.” dedi.

“ATAMA İSTİYORUZ”
Devlet aracılığı ile atama istediklerini belirten Karaoğlan, “Her yıl binlerce uzman çavuş çeşitli nedenlerle mesleğinden istifa ediyor. Referans ve inisiyatif olmadan atama istiyoruz. Atamaların gerçekleştirilmemesi eski uzman çavuşlarımızın ailevi yaşantısında ciddi sorunlara neden oluyor. Devletimizin sesimizi duymasını istiyoruz.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Karaoğlan, “Atanamayan uzmanlar çözüm bekliyor!”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

29562

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171