KIRIKKALE
27°
02:11

İmsak'a Kalan Süre

Kimeski Mahallesi’nde aşure bereketi

Kimeski Mahallesi’nde aşure bereketi


GELENEKLER YAŞATILIYOR

Etkinliğe katılan Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal da mahalle sakinlerine aşure ikram ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Önal, Muharrem Ayı'nın önemini vurgulayarak, bu tür etkinliklerin toplumda kaynaşmayı ve dayanışmayı artırdığını söyledi.

Muhtar Hatice Altun da yaptığı açıklamada, aşure etkinliğinin mahalle sakinleri arasında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini ve bu tür geleneklerin yaşatılmasının önemini vurguladı.

BİRLİK VE BERABERLİK RUHU HAKİM

Önal, “Çok önemli bir aydayız, Muharrem ayı, Aşure günü bu bizim tarihimiz için, inancımız için çok önemli bir gündür, önemli bir tarihtir. Aynı zamanda çok büyük zulümlerden, sıkıntılardan kurtuluşu da ifade eder. Dolayısıyla Aşure gününün Muharrem ayının sevginin, kardeşliğin, doğruluğun, iyiliğin simgesi olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi. Birlik ve beraberlik ruhunun hakim olduğu bu anlamlı programda, Kimeski Mahallesi sakinleri Muharrem Ayı'nın manevi atmosferini de derinden hissetti.

İlginizi Çekebilir

Önal ve Bozdağ’dan Özel’e ziyaret

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi aşure geleneğini sürdürdü 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi düğün salonunda ilk tören

Haber Yorumları

Yorum Yaz

90168

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171