KIRIKKALE
25°

Kırıkkale Belediyesi Mahalle Konaklarında Kurslar Başlıyor

Kırıkkale Belediyesi Mahalle Konakları Meslek Edindirme Kursları yeni dönem kayıtlarına başladı. 


DENEYİM KAZANIYORLAR 
El becerilerini geliştirmek, yeni deneyimler edinmek, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen Kırıkkaleli mahalle sakini kadınların her dönem büyük ilgi gösterdiği kurslar için kayıtlar başladı. Kadınlara bir çok deneyimi kazandırmanın yanı sıra kendi aralarında sosyalleşmelerinin sağlandığı kurslar eğitim dönemlerini yoğun şekilde geçiriyor. 


SAYGILI’NIN ÖNEM VERİYOR 
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın özel önem gösterdiği Mahalle Konaklarından her yıl onlarca Kırıkkaleli bayan kursiyer ücretsiz olarak faydalanıyor. Bu kurslara katılan bayanlar hem el sanatlarına olan ilgilerini geliştiriyor hem de buralarda elde ettikleri deneyimleri iş hayatlarında kullanıyorlar. Daha önceki senelerde Mahalle Konağı sakinleri bayanlar ABD’den aldıkları on bin adet Amigurumi bebek üretip satarak ekonomilerine katkı sağlamışlardı. 


MAHALLE KONAKLARINDA FARKLI KURSLAR
Boş zamanlarını verimli bir şekilde kullanmak isteyen Kırıkkaleli kadınların her dönem yoğun ilgi gösterdiği kurslar Kaletepe Mahalle Konağı, Sanayi Mahalle Konağı, Aşağımahmutlar Mahalle Konağı, Selimözer Mahalle Konağı, Çalılıöz Mahalle Konağı ve Kırıkkale Evlerinde bulunan Mahalle konağında bir birinden farklı kurslar düzenlenecek. Kadınların el becerilerini geliştirmelerini sağladıkları Mahalle Konakları Kurslarında; “Çini - Tel Kırma – Panç, Dikiş – Makröme, Hazır Giyim – Mefruşat, Hazır Giyim – El Sanatları, Örgü Bebek Amigurumi, Cam Mozaik – Ahşap Boyama – Filografi ahşap boyama, dantel, el örgüsü, takı tasarım” olmak üzere farklı bıraşlarda usta öğretiler tarafından eğitimler verilecek. Kurslara katılmak isteyen bayanlar Mahalle Konaklarına bizzat başvurmaları gerekli. 

Haber: Meryem Tekin 

İlginizi Çekebilir

Otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı

İlginizi Çekebilir

Milletin zaferi meydanda kutlanacak

İlginizi Çekebilir

Harun Ulusoy, MHP’den aday adaylığını açıkladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

46971

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171