KIRIKKALE
17°
02:49

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale halkından 15 Temmuz nöbeti 

Hain darbe kalkışmasının 7’nci yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de vatandaşlar meydanlarda buluştu. Vatan için birlik ve beraberlik mesajı veren binlerce millet, Türkiye’nin hainlere teslim edilemeyeceğini bir kez daha göster


DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI 
Kırıkkale’de FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde meydanları dolduran Kırıkkaleli vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde demokrasi yürüyüşü yaptı, gece yarısına kadar nöbet tuttu. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında meydanlara ilk inen şehir Kırıkkale’de, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla yeniden meydanda buluştu. Duygusal anların yaşandığı etkinliklerde bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

HEP BİRLİKTE YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİ 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi koordinesinde düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri, mehter takımının seslendirdiği marşlarla devam etti.  Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yapmış olduğu açıklamada ülkemizin maruz kaldığı alçak darbe girişiminin demokrasi tarihimizin kara bir lekesi olduğunu söyledi.

TOP YEKÜN KARŞI DURDUK 
Başkan Saygılı “15 Temmuz Türkiye’nin bu güne kadar karşılaştığı en önemli hadiselerden bir tanesidir. Tüm milletin top yekün karşı durduğu, hain darbe girişine karşılık bir bütün halinde hareket ettiği dönemdir.” İfadesini kullandı. Meydana İnen İlk Şehir Kırıkkale Başkan Saygılı, 15 Temmuz’un devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı, tüm milletin vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış demokrasi zaferi olduğun söyledi.

HEP BİRLİKTE DUALAR EDİLDİ 
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim keskin, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, kurum müdürleri, sivil toplum kurulu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, mehter takımı eşliğinde yürüyüş yaptı.  Ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak yürüyen vatandaşlar, tekrar meydanda toplandı. Kur’an-ı Kerim’in okunması ve duaların edilmesinin ardından Vali Tekbıyıkoğlu, vatandaşlara seslendi. Tekbıyıkoğlu, “Bugün çok ama çok önemli bir gün. Bugün milletimizin kurulan tezgahın, kuranların başına yıkıldığı gün. Bugün milletimiz en son büyük badiresini atlattığı 251 şehit ve bütün milletimizin fedakarlıklarıyla atlattığı gün, bugün. Hepimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Milletlerin hayatında birçok badireler oldu” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Öğretmenlere bağımlılıkla mücadele semineri verildi

İlginizi Çekebilir

Vali Makas’tan Pazar esnafına hayırlı işler ziyareti 

İlginizi Çekebilir

Kendisinden haber alınamayan kadın baygın halde bulundu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

31927

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171