KIRIKKALE
25°

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi Mescidi Rağbet Cami açıldı

Kırıkkale’ye büyük değer katacak olan İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi ve Mushaf’ı Şerif Müzesi düzenlenen törenle açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu müzenin hem Türkiye hem de Kırıkkale için büyük bir değer olduğunu söyledi.


BAHATTİN AKYÖN’ÜN ÇABA VE GAYRETİ
Peygamber efendimizin doğumundan ölümünde kadar hayatının yer aldığı Siyer-i Nebi Müzesi ve İslami Değerler Külliyesi, Kırıkkale’nin Karacalı köyünde açıldı. Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı, Suudi Arabistan Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön'ün girişimleriyle getirilen 18 parça Kabe örtüsü ile Medine'den getirilen Peygamber Efendimizin kabrinin üzerinde olan kırmızı örtü, İslami Değerler Külliyesi'nde muhafaza altında tutuluyor

PROTOKOLDEN AÇILIŞA BÜYÜK İLGİ
Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Çorum Valisi Zülkif Dağlı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Dursun Ali Erzincanlı, Doç. Dr. Fatih Koca, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez ve Kırıkkale camiasından çok sayıda siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

AKYÖN: “BİR HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Ardından Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı, Suudi Arabistan Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön konuşma yaptı. Akyön, Kırıkkale’ye bu eseri kazandırmaktan dolayı gururlu ve mutlu olduğunu dile getirdi. Akyön, “2012 yılında yolumuz Mekke’ye düştü. Orada Allah’a bir dua etmiştim. Senin ismi şerifini semaya akdettirebileceğimiz bir mescidin bir külliyenin yapılması için bize eyle. Bizi muvaffak eyle. Ve biz o duanın teselliyatı olarak bugün çok değerli hatırın huzurunda burada bu açılışı gerçekleştiriyoruz.”

KIRIKKALE İÇİN BÜYÜK BİR ÖNEM TAŞIYOR
Akyön, “Bu Türkiye yüzyılında Türkiye yüzyılına yakışan bir eser olarak inşallah Kırıkkale'mize, Türkiye'mize ve İslam alemine, Allah'a hizmet edecektir. Biz bu hizmeti yaparken sadece Rabbimin rızasını gözettik. Sadece Allah'tan yardım diledik ve Rabbım bize bunu muvaffak eyledi. Ve biz bugün bu açılışta içerisinde iki mescidin bulunduğu ve Türkiye'de ilk, dünyada tek olan görsel, işitsel, hem koku eşliğinde, hem dijital olarak Siyer-i Nebi Müzesini de açıyoruz. Üç tane hafızlık sınıfımız, esnaf buluşma odamız, erkekler ve bayanlar taziye salonu, lokantası, aşevi, konferans salonu, fuaye salonu, iki sergi salonu ve yine iki tane bütün kardeşlerimizin gelip toplantı yapabilecekleri sohbet odası. Hakikaten güzel bir eser oldu. Rabbim kabul eylesin” dedi.

YILDIRIM: “BURASI ÜMMETİN SIĞINDIĞI LİMANDIR”
Daha sonra konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı, İslami Değerler Külliyesi ve Mescidi Rağbet Cami Siyer-i Nebi ve Mushaf’ı Şerif Müzesi’nin önemli bir değer katacağını vurguladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “Bu eser Anadolu'nun ortasında oldu. Tabiri caizse burası ikinci Medine'dir. Medine'nin en büyük özelliği müşriklerden yurdunu terk eden ümmeti Muhammed'in buluştuğu ilk yer Medine'ydi. Burası ümmeti Muhammed'in sığındığı en güvenli limandır. En korunaklı kaledir. Dünyada Müslümanların olan Türkiye'nin ortasıdır. Bu eser bundan dolayı buraya çok yakıştı. Yani Allah hepsinden razı olsun. Kim düşündüyse, kim getirdiyse, kimin yirmi beş kuruşu varsa hepsinden Allah razı olsun. Bu eser ancak Anadolu'ya yakışır Anadolu'yu süsledi” dedi.

VALİ MAKAS: “MİLLET OLARAK MAZLUMUN DAİMA YANINDAYIZ”
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Bugün bereketli bir gün. Bugün mübarek bir gün. Yüce Türk milleti tarih sahnesindeki kutlu yürüyüşünde İslam'la müşerref olmuş ve müşerref olduktan sonra da hep sancaktar millet olarak mazlumun masumun ve tüm insanlığın yanında olmuştur. Türk milletinin bütün dayanağı bütün tarihi kutlu yürüyüşü Kuran'a ve sünnete hizmet etmek. Allah ve resulünün adını yaşatmak adına ilahi kelimetullahtır. Başka bir yürüyüşü olmamıştır. İşte bu eserler, bugün burada açacağımız eserlerin tamamı, ne kadar dindar bir nesil yetiştirebilir isek ne kadar milli ve manevi değerlerine bağlı nesil yetiştirebilir isek Cumhurbaşkanımızın tabiriyle, inançlı, imanlı Teknoset neslini yetiştirebilirsek İsrail'in Filistin'de zulmetme imkânı İhtimali olmayacaktır” dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: “KIRIKKALE İÇİN BÜYÜK BİR DEĞER”
Son olarak konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Tarihi ve kültürel değerleriyle Kırıkkale'mize ayrı bir değer ve anlam katacak olan İslami Değerler Külliyesinin açılışında sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un adeta bir dua makamında dile getirdiği bu mısralar hep aklımıza gelecek. Burada ezanlar okunduğu müddetçe ezanları duyan, etrafta, etrafımızdaki yerleşim yerlerinden insanlar, gelecekler. Herkesin katkılarıyla çok büyük emeklerle meydana gelmiş olan şuradaki bu İslami Değerler Külliyesi hiçbir gün hiçbir saat boş kalmayacak hale getirmemiz lazım. Gençlerimizin, çocuklarımızın, peygamber efendimizi daha yakından tanıması için bunu bir vesile kılmak lazım. İslam tarihini daha iyi tanımaları için bunu vesile kılmak lazım” dedi. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde açılış gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

TSO Başkanı Varlı’dan Aybimaş’a destek

İlginizi Çekebilir

Ankara-Kırıkkale-Delice otoyol ihalesi ertelendi 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de ekmeğe zam mı geliyor?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

10453

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171