KIRIKKALE
21°
00:17

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale Kültür Varlıklarını Tanıtma Toplantısı yapıldı

Kırıkkale Kültür Varlıklarını Tanıtma Toplantısı, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.


"ENVANTER KİTABI" HAZIRLANIYOR
Tekbıyıkoğlu, Öğretmenevi toplantı salonun düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Kırıkkale'de 81 anıtsal yapı ile 87 sit alanı olmak üzere toplam 168 tescilli kültürel miras bulunduğunu söyledi. Anıtsal yapılar ve arkeolojik alanların mimari yapıları, konumları, restorasyon durumlarını gibi özelliklerini belirten "Envanter Kitabı" hazırlandığını belirten Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu: "500 kitap basılması için tasarım çalışması yapılmış ve baskı aşamasındadır. Hacı Taşan, Kırıkkale Keskinli olup Bozlak kültürü ve müziğini ulusal boyuta taşıyan önemli bir halk ozanıdır. Kırıkkale Valiliği olarak Taşan'ın eserlerinin telif haklarının ait olduğu şirketle anlaşma yapılmış olup, eserlerinden 33'lük 1000 plak hazırlanacak. Taşan'ın vefatının 39. yılı dolayısıyla 12 Mart'ta Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz konser verecek."

PEHLİVANLI'NIN ORİJİNAL ESERLERİ SERGİLENECEK
Tekbıyıkoğlu, Kültür Merkezi'nin 1923 yılında yapılmış tescilli sivil mimari eseri olduğunu ve mevcut binanın yanına İl Halk Kütüphanesi, Kültür Merkezi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yapılması için 2022 yılı yatırım programına alındığını bildirdi. Tescilli sivil mimari eseri olan Endüstri Meslek Lisesi'nin Arkeoloji-Etnografya Müzesi ve Sanat Galerisi yapılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildiğini aktaran Tekbıyıkoğlu, "Binada, Kırıkkale'de çıkarılmış olan kültür varlıkları ve etnoğrafik eserler sergilenecek. 'Kralların ressamı' Rahmi Pehlivanlı'nın orijinal eserleri burada sergilenecek. Proje, yaza kadar tamamlanacak olup yıl içerisinde yatırıma alınmaya çalışılmaktadır." diye konuştu.

EHLİ-İ BEYT KÜTÜPHANESİ KURULACAK
Tekbıyıkoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan Hasandede Kültür Merkezi'nin "Ehl-i Beyt Kütüphanesi"ne dönüştürüleceğini dile getirdi. Keskin ilçesinde yapılacak çalışmalarla da ilçenin tarihi kimliğine yeniden kavuşacağını anlatan Tekbıyıkoğlu, "3-6 Mart tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek 5. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda turizm altyapımızın ve sahip olduğumuz destinasyon alanları ile yöresel ürünlerimizin 'Size en yakın rota' sloganıyla tanıtımı yapılacak." dedi. Toplantıda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan da projeler hakkında bilgi verdi.

KAYNAK:AA

İlginizi Çekebilir

Çocuklara sevgi dolu sıcacık ziyaret

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale İl Özel İdaresi yatırımları değerlendirildi

İlginizi Çekebilir

TR71 bölgelerine şiddete sıfır tolerans eğitimi verilecek 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

89782

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171