KIRIKKALE
24°
06:15

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale’de gıda işletmelerine sıkı denetim

Kırıkkale’de gıda işletmelerine sıkı denetim


LABORATUVARLARA GÖNDERİLİYOR

İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gıda kontrolörlerinin, vatandaşlardan gelen şikayetler, sosyal medya üzerinden yapılan ihbarlar ve risk esaslı rutin denetimler doğrultusunda titizlikle çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Üretim tesisleri, toplu tüketim yerleri ve satış noktaları olmak üzere geniş bir yelpazede yapılan denetimlerde, gerekli görülen durumlarda numuneler alınarak analiz için ilgili laboratuvarlara gönderiliyor.

GEREKLİ YASAL İŞLEMLER BAŞLATILIYOR

Elde edilen sonuçlara göre, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli yasal işlemler başlatılıyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş'in yaptığı açıklamada, gıda güvenliğinin halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığı vurgulanarak, bu kapsamda yapılan denetimlerin vatandaşların sağlığını korumayı amaçladığı belirtildi. Ateş, tüketicilerin de gıda seçimlerine dikkat etmeleri ve şüpheli durumlarda yetkililere bildirimde bulunmaları gerektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Siyer-i Nebi müzesine Haydar Akyön'den örnek çalışma

İlginizi Çekebilir

Yeşilay'dan İl Müftüsü Mustafa Topal'a ziyaret

İlginizi Çekebilir

Delice’ye 45 milyon TL’lik yatırım

Haber Yorumları

Yorum Yaz

76236

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171