KIRIKKALE
25°
00:9

Yatsı'ya Kalan Süre

Kırıkkale'de işletmeler denetim altında

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda ve alkollü satış yapan işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimde son kullanma tarihi geçmiş ve etiket fiyatları kontrol edildi.


ETİKET FİYATLARI KONTROL EDİLDİ
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatları doğrultusunda 30 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında Alkollü içki ve Alkolsüz içecek üreten, satan, toplu tüketime sunan işletmelere yönelik 81 ilde eş zamanlı denetimler yapılıyor.. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Kontrol görevlileri tarafından işletme denetimleri devam edecek. Konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 81 ildeki lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu tüketim yerlerine yaklaşık 3 hafta boyunca eş zamanlı 54 bin 776 denetim yapıldığını ve bu denetimlerde 245 idari yaptırım uygulandığını ifade etti.

DENETİMLERDEVAM EDECEK
Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara güvenilir gıda temin etmek amacıyla çalışmalarını tarladan sofraya kadar her aşamada kararlılıkla sürdürdüklerini aktardı. Gıda denetimlerinin yoğunlaştırılması için 81 il Tarım ve Orman Müdürlüğünü talimatlandırdıklarını anımsatan Yumaklı, lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu gıda tüketimi yapılan iş yerlerinin, 21 Ağustos-8 Eylül döneminde ülke genelinde eşzamanlı denetlendiğini aktardı. Bakan Yumaklı, bu dönemde 7 binin üzerinde Bakanlık kontrol görevlisinin teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uygunluk denetimi yaptığını belirterek, "Yaklaşık 3 haftalık süre boyunca 54 bin 776 denetim gerçekleştirildi, 245 idari yaptırım uygulandı." değerlendirmesini yaptı.

Haber:Yunus Emre Altundağ

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de su kahramanları aranıyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Milli Ağaçlandırma Gününe Hazırlanıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

40022

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171