KIRIKKALE
25°
00:55

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale'de ormanlık alana pullukla "100. Yıl" yazdı

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle ormanlık alanda pullukla toprakta iz bırakılarak "100. Yıl" yazıldı.


YAZININ ÖNÜNDE TÜRK BAYRAĞI AÇTI
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kaymakam Erdal Bilgiç'in desteğiyle Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle farklı bir kutlama yapmak istedi. Büyük Sarıkaya köyünden çiftçi Seyit Gülçimen ile irtibata geçen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Balcı, ormanlık alana "100. Yıl" yazılması için yardım istedi. Gülçimen de Kartal Kayalar mevkisindeki ormanlık alana traktörün pulluğu ile toprakta iz bırakarak "100. Yılı" yazdı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile çiftçiler de yazının önünde Türk bayrağı açtı.

ÜRETİMLERLE DEVAM EDECEĞİZ
Yazdığı yazı dronla görüntülenen çiftçi Gülçimen, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün projesine destek verdiğini söyledi. Traktörle yazdığı yazının görüntüsünü izledikten sonra çok duygulandığını ve gururlandığını aktaran Gülçimen, "Yazıyı yazarken biraz zorlandım. Bölge ormanlık ve işlenmemiş bir alan. Cumhuriyet'in 100. yılında üretici olarak biz de varız. İnşallah bundan sonraki yüzyıllarda daha başarılı üretimlerle devam edeceğiz." diye konuştu.

Haber Merkezi 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli Hüseyin Kahya Hiçyılmaz kimdir?

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de asansör hırsızı yakalandı!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de gazetecilere "Narko Rehber" eğitimi verildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

29126

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171