KIRIKKALE
24°
01:49

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale’den İsrail’e tepkiler büyüyor! Filistin halkı yalnız değildir

Kırıkkale Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, bütün Kırıkkale halkını İstanbul’da düzenlenecek olan ‘Özgür Filistin’ mitingine davet etti. Kutluca, “Necmettin Erbakan hocamızın da dediği gibi Kudüs coğrafi değil, imani bir meseledir” dedi. 


KIRIKKALE HALKINI MİTİNGE DAVET ETTİ 
Kırıkkale’den İsrail’in Gazze şeridine yönelik düzenlediği saldırılara tepkiler büyüyor. Bir tepkide Kırıkkale Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca’dan geldi. Kutluca, bütün Kırıkkale halkını İstanbul’da düzenlenecek olan ‘Özgür Filistin’ mitingine davet etti. Kutluca, “İsrail denilince; emperyal güçlerin desteğiyle toprak sahibi olan, bu topraklarda bağımsızlığını ilan eden, masum insanları katlederek, tehcire maruz bırakarak, adeta kanser hücresi gibi her tarafa yayılarak işgalini genişleten, hakkında alınan BM kararlarının hiçbirine uymayan, devlet terörünü en üst düzeyde uygulayan sözde devlet akla gelir.”

AYRIM YAPMADAN HERKESİ ÖLDÜRÜYOR 
“Sözde bayrağında da belirttiği gibi Nil'den Fırat'a kadarki topraklarda Büyük İsrail'i kurmak için her yolu meşru kabul eden, muharref Tevrat'ın hükümlerine göre (şeriatla) idare edilen sözde devlet akla gelir. Bağımsızlığını ilan ettiği 1948 yılından bu yana sürekli işgal ve tehcirle bugünkü sınırlarına ulaştı. Bu zaman zarfında o toprakların asıl sahibi olan Filistinlilere yapmadığı katliam, yapmadığı tehcir, yapmadığı zulüm kalmadı. Büyük İsrail hedefine ulaşabilmek için kundaktaki bebekten, yaşlı kadın-erkek ayrımı yapmadan herkesi öldürdü, öldürmeye de devam ediyor.”

BU AKAN KANI DURDURMALIYIZ 
“Devlet terörünü en maharetli şekilde uygulayan bu acımasız katillere karşı Filistinli müslümanlar hem topraklarını hem de onurlarını korumak, en temel hakları olan vatanlarında bağımsız bir devlet altında yaşayabilmek için hem canlarıyla hem de mallarıyla mücadele ediyorlar. Rabbim muvaffak eylesin. Gazze'de 2006 yılında yapılan seçimleri HamaS'ın kazanması sonrasında, İsrail Gazze'ye en acımasız şekilde ambargo uygulamaya başlar ve bu ambargo halen de devam etmektedir. En temel tüketim maddeleri bile Gazze'ye kontrollü girer. Açlık ve sefaletle beraber, işsizlik had safhadadır. Elektrik bile günde 4 saat verilir. Hastaneler bile hizmet vermede yetersiz kalmaktadırlar. 380 km² alanda 2 milyon insanla km başına en yoğun şehirlerdendir.”

İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK 
“Kudüs coğrafi değil, imani bir meseledir” diyen merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocanın yolundan giden ve Filistinli Müslümanlara her zaman desteğini esirgemeyen Millî Görüş, bugün de aynı hassasiyetle konuya yaklaşmakta ve Saadet Partisi olarak 15 Ekim Pazar günü Saat 14.00'de İstanbul Maltepe'de Filistin'in özgürlüğüne kavuşması için özgür filistin mitingi tertip etmektedir. Siyasi görüş ayrımı yapmaksızın, esaret altındaki Filistinlilerin bağımsızlığa ve özgürlüğüne kavuşması gerektiğine inanan herkesin katılacağı bu mitinge, Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı olarak tüm hemşerilerimi davet ediyorum” dedi. 

Haber: Yunus Emre Altundağ 
 


 

İlginizi Çekebilir

EDS’ler devreye giriyor!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'nin yaşam süresi açıklandı!

İlginizi Çekebilir

Koruma altındaki çocuklar TEKNOFEST'TE buluştu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

86150

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171