KIRIKKALE
28°
05:1

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkaleliler, Etimesgut’ta festivalde buluşuyor 

Etimesgut Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen festival başladı. 24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Kırıkkaleliler günü etkinlikleri de düzenlenecek. 


SAHNELERDE ÜNLÜ SANATÇILAR YER ALACAK 
24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 26 Ağustos’ta start aldı.  İlki 1999 yılında yapılan Etimesgut Belediyesi 24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 26 Ağustos-4 Eyül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival 10 gün sürecek. Bu yılki festivalde Türk Cumhuriyet ve toplulukları, hemşehri dernek vakıflarının yer aldığı 30 katılımcı yer alacak. Türk Beyleri Kent Meydanı'nda gerçekleştirilecek festivalde birbirinden ünlü sanatçılar yer alacak.

KÜLTÜR VE SANAT DÜNYASINI BULUŞTURUYOR 
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, festivale pandemi nedeniyle 2 yıl ara vermek zorunda kaldıklarını belirterek, "Festivalimizi özledik. Kaldığımız yerden daha güçlü daha coşkulu daha heyecanlı bir şekilde festivalimize devam edeceğiz.”  Festivalin Büyük Türk dünyası ve Anadolu'yu kültür ve sanatlarıyla buluşturduğunu ifade eden Demirel, "Bu festival bu toy, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize katkı sağlamaktadır” dedi. 

KIRIKKALE STANDI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR 
Festivalin başlamasıyla birlikte etkinlik alanına gelen vatandaşlar Kırıkkale standına büyük ilgi göstermeye başladı. Hemşerileriyle yakından ilgilenen Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Polat, “Festivalimizde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. İnşallah 2 Eylül’de Kırıkkaleliler gecemizde bütün hemşerilerimizi aramızda görmek bize onur ve gurur verecektir” dedi.

SEVCAN ORHAN-ALİ ŞAHİN KONSERİ YAPILACAK 
2 Eylül Cuma günü akşam saat 19.00'da gerçekleştirilecek olan Kırıkkaleliler Gecesi'nde Kırıkkaleli yerel sanatçı Ali Şahin ve herkes tarafından sevilen türkücü Sevcan Orhan sahne alacak. Aynı zamanda etkinlikler kapsamında yufka üzerinde etli bulgur pilavı ikramı, tokmak köfte ikramı da yapılacak. Kırıkkale halay ekibinin gösterileriyle renklenecek olan etkinlik, davul zurna eşliğinde oyunların oynanmasıyla devam edecek.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Hacılar Kasabası festivale hazırlanıyor 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

24019

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171