KIRIKKALE
22°
00:36

İkindi'ye Kalan Süre

Lise öğrencilerine siber eğitim

Kırıkkale'de lise öğrencilerine, sosyal medya güvenliği, sosyal medyada risk ve tehditler, siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılması amacıyla eğitim veriliyor.


SOSYAL MEDYA RİSKLERİ 
İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, SİBERAY Projesi kapsamında yeni eğitim ve öğretim yılında da liselerde okuyan öğrencilere yönelik eğitimlerine devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya gelen polis ekipleri, sosyal medya güvenliği, sosyal medyada risk ve tehditler, siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılması amacıyla oluşturulan SİBERAY Projesi çerçevesinde öğrencilere bilgi verdi.


İKİ OTURUM ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞTİ 
Seminerde öğrencilere projenin tanıtımı yapılarak, teknoloji bağımlılığı, siber suç ve siber zorbalık, siber güvenlik ve yaptırımlar, yetkisiz erişim, dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve yasadışı bahis gibi konular anlatıldı. Her gün iki okulda, iki oturum şeklinde seminer düzenleyen ekipler, yıl içerisinde tüm lise öğrencilerine ulaşmayı amaçlıyor.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

Botunuzu, montunuzu çıkartın! Kış geliyor

İlginizi Çekebilir

Sulakyurt Belediyesi'nde en düşük maaş 20 bin TL oldu

İlginizi Çekebilir

Eski eniştesi tarafından camide tabancayla vurulan imam yaralandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

33693

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171