KIRIKKALE
25°
06:54

Öğleye kalan Süre

Lise tercihlerinde son güne dikkat!

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için tercih süreci devam ediyor.  8. sınıf öğrencileri tercihlerini 19 Temmuz'a kadar yapabilecek.


10 OKULA KADAR TERCİH YAPILABİLİYOR
3 Temmuz'da başlayan LGS tercih süreci devam ediyor. 8'inci sınıf öğrencileri, 19 Temmuz Çarşamba günü 17.00'ye kadar lise tercihlerini yapabilecek. Tercih işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın "e-okul" sitesi üzerinden ya da herhangi bir resmi ortaokuldan gerçekleştirilebilecek.

24 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK
Öğrenciler, merkezi sınav puanı ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için tercih yapabilecek. Sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 tercih işaretlenebilecek. Aynı türden en fazla 3 okul seçilebilecek. Yerel yerleştirmede ise 5 okul tercih hakkı olacak. Depremzede öğrencilere ek kontenjan. Deprem bölgesindeki öğrenciler için, sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açılacak. Tercih sonuçları 24 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak.  

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, görevine başladı

İlginizi Çekebilir

Sınıf annesi uygulaması yasaklandı!

İlginizi Çekebilir

Öğrencilere yemek desteği

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68583

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171