°

Liseli gençleri heyecan sardı

Kırıkkale'de "Fikirden Fabrikaya: Gençlerle AR-GE Yolculuğu" projesi hayata geçirildi.


BECERİLERİ DESTEKLENECEK

Farklı lise türlerinden eğitime alınan öğrenciler, teorik eğitimlerin yanı sıra sektörlere yönelik fabrika ziyaretleri, proje geliştirme ve sunumlarla fikirlerini projeye dönüştürmek için gün sayıyor. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Genç AR-GE faaliyetleri kapsamında hayata geçirdiği "Fikirden Fabrikaya: Gençlerle AR-GE Yolculuğu" isimli proje başladı. Proje, kentteki 10 liseden 40 öğrencinin katılımıyla ve büyük bir heyecanla start aldı. Projeyle gençlerin yenilikçi düşünme, üretme ve proje geliştirme becerilerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

PROJE DÖNGÜSÜ VE PATENT KONULARI

Programın ilk aşamasında Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi görevlileri tarafından öğrencilere "İnovasyon", "Proje Döngüsü" ve "Patent" konularında eğitimler verildi. Eğitimlerde öğrencilere fikirlerini sistematik şekilde projeye dönüştürme yolları da detaylıca anlatıldı. Programın açılışında konuşan Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney, AR-GE çalışmalarının geleceğin inşasında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDECEK

Güney, "Bugün burada başlattığımız bu proje ile gençlerimizin fikirlerinin daha da değerlendiğini, onların hayal ettiklerini hayata geçirebilecek ortamlar oluşturduğumuzu görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Üreten, sorgulayan ve çözüm odaklı düşünen bir gençlik için AR-GE faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz. Gençlerimizin yeni yeni fikirleriyle geleceğe dair çok önemli kazanımlar elde edeceğimize inancım tamdır." dedi.

KENDİ FİKİRLERİNİ GELİŞTİRECEK

Projenin sonraki aşamalarında öğrencilerin kendi fikirlerini geliştirerek prototip üretmeleri ve patent başvurusuna kadar ilerleyebilmeleri hedefleniyor. 3 gün sürecek eğitimlerde AR-GE çalışanlarından Mustafa Can Hiçyılmaz tarafından proje yönetimi eğitimi, Melike Sevde Kaplan tarafından inovasyon eğitimi, Recep Kurtoğlu tarafından sınai mülkiyet hakları ile TÜBİTAK projeleri ve Hayriye Kalik tarafından da MEB robot, TEKNOFEST ve TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları hakkında sunum yapılarak bilgilendirmelerde bulunulacak.

İlginizi Çekebilir

Ravza İlahi Grubundan Vural Alabalık’ta özel gösteri

İlginizi Çekebilir

Keleş döneminde Kırıkkale’ye büyük yatırım

İlginizi Çekebilir

KADEM: “Kadının görünmeyen emeğini görmeliyiz”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

60815

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171